Tatt ut på rugbylandslaget: – Gleder meg til kampen

Han må ta fly til Oslo får å få skikkelig rugbytrening. Til helga stiller Brett Harvey på det norske landslaget i rugby mot Sverige.

KLAR FOR FIGHT IGJEN: Etter en lang skadeperiode med meniskskade i kneet føler Brett Harvey at han igjen er klar for å spille rugby. Som fersk norsk statsborger er han nå tatt uttil kampen mot Sverige i Gøteborg i helga.  Foto: Privat

sport

Harvey bor i dag i Vangsvik der han driver egen snekkerbedrift. Han forteller at da han flyttet til Norge fra Australia for fem år siden trodde han at han måtte legge rugbysporten på hylla, fordi det var en sport som ikke ble spilt av mange. Og slett ikke i nord, der det til nå ikke finnes en eneste rugbyklubb.

Ville spille rugby fortsatt

– Men jeg ville ikke slutte med rugby. Derfor har det blitt til at jeg har trent andre idretter for å holde meg i form. Jeg kom til Norge for fem år siden, og har spilt to sesonger I Oslo Capitals. Men det sier seg selv at det blir både tungvint og ikke minst dyrt å spille rugby for en Oslo-klubb mens man bor i Vangsvik.