For etter de to første etappene, løpt av Sondre Lorentsen og Vidar Wensel, lå Silsand-herrene på tredjeplass, tre minutter bak ledende Nordreisa og to minutter bak Bodø på andreplass.

Så leverte Håvard Hansen det han beskriver selv som hans livs beste løp.

– Jeg løp sikkert mitt livs beste løp, og vant ett minutt foran Bodø. Og det måtte jeg, ellers hadde vi ikke vunnet, sier Hansen dagen derpå etter søndagens stafettseier.

Historisk

Stafettseieren var historisk for den lille orienteringsklubben på Silsand. Aldri før hadde herrene vunnet stafetten i NNM.

– Det var helt fantastisk. For oss som trener her oppe er det ikke noe som er større enn NNM. Det var kanonartig, sier Hansen.

– Formen var veldig bra. Jeg var selvfølgelig sliten etter lørdagens individuelle løp på 13 kilometer, men det gjaldt jo for alle.

Tre medaljer av tre mulige

34-åringen, som tidligere har herjet på back og kant på fotballbanen for FK Senja, har etter at fotballskoene ble lagt på hylla hatt et mål om å bli individuell nordnorsk mester. Hadde det ikke vært for en sen signering av BUL Tromsø like før helgen av den østerrikske landslagsløperen Matthias Gröell, hadde det gått i år.

– Så lenge man er medlem av en nordnorsk klubb så blir man nordnorsk mester. Slik er det i orientering. I langrenn vant jo Andrew Musgrave NM, men ble ikke norsk mester, sier Hansen, som var sjanseløs på østerrikeren som vant med drøye fem minutter over Silsand-væringen som dermed måtte nøye seg med sølv.

– Det er litt irriterende. Når jeg først klarte å slå Gjermund (Urset) og de andre guttene...

– Mange sa imidlertid at jeg var den moralske vinneren. Og det kan jeg forstå, forteller Hansen.

På fredagens sprint ble han nummer tre, og tok dermed medaljer i alle valører i løpet av NNM-helga i Balsfjord.

Håkon Brynjulfsen ble lørdag nordnorsk mester i en tøff klasse for herrer 50 år.

– Det har vært en veldig bra helg for Silsand. Det er det ingen tvil om.