Terrengløperen og skiløperen fra Burfjord var nemlig i en klasse for seg da han flyttet bestetida på den 15,3 kilometer fjell-løypa fra Bjorelvnes og til Finnsnes med tett på to minutter. Til tross for at det var nokså vått og glatt i det ulendte terrenget enkelt steder, kom Nygaard løpende helt alene inn til målpasseringen på Finnsnes Idrettspark.

Nokså ulendt terreng

– Ei artig løype, men til dels ulendt slik at jeg måtte løpe nokså forsiktig i enkelte partier, sa Nygaard like etter at han passerte i mål, flere minutter foran nestemann. I fjor løp Erik Haugsnes inn til løyperekord på tida 1.16.45 – nå er den på 1.14.50 og tilhører Bjørn Thomas Nygaard.

Kjell Harald Horn som er initiativtakeren til alle Sans Senja arrangementene i Midt-Troms forteller at det var et 50-talls deltakere i løpet på søndag som han beskriver som et vassekte terrengløp.

– Løypa går ut fra Bjorelvnes, går opp mot Rismålstuva og holder høyden inn til Storelva før den fortsetter inn til varden og videre inn til forballbanen på Finnsnes. Horn sier at fjelløpet som det er kalt er et løp ikke bare for de godt trente, men også for folk som vil ta slike løp som en ren trimtur.

Trimløpere kan stille

– Og det er ikke slik at du må løpe en slik løype på litt over en time. I fjor hadde vi en deltaker som brukte over fire timer på løypa, og vedkommende hadde helt sikkert en fin dag og var fornøyd med sin prestasjoen.

Horn forteller at det siste Sans Senja-arrangementet som blir avholdt i år er et fjell-løp som skal foregå i Svandalen 24. november.

– Løpet har vi kalt Sans Senja Aurora Run. Det er på 17 kilometer, og vil egentlig foregå i lettere terreng enn fjell-løpet på søndag. Det vil også sannsynligvis foregå på snø eller på skaresnø, men det får vi se når den tid kommer.