Der det før var lykter er det bare klint på metall og lakkert i samme gråfarge som bilen ellers.

– Joda, den var omtrent for vrak å regne da jeg overtok bilen i fjor vår, sier Eivind som nå har drevet i tre år med bilcross, en interesse så sterk at han han også har dratt meed pappa Kjetil Einar inn i sporten - han er nå leder i NMK Dyrøy.

Med den gamle Volvoen som Eivind har funnet i Dyrøy deltar han nå så og si på hvert eneste stevne han kan.

- Jeg kjører i år som andr års junior, og det har ikke gått så verst i de bilcrossløpene jeg har stilt opp i, sier 17-åringen. Han forteller at han tidligere kjørte en BMW, en bil som han flere ganger har måttet gi fra seg fordi den ble kjøpt opp på anbud. Nå har han også BMW-en tilbake, men foretrekker så langt å bruke Volvoen som han med god hjelp fra andre kamerater har klart å få i stand.

– Bilen var jo et sørgelig syn ei stund, både med nedtrykt tak og store skader på understellet. Men med tålmod og god hjelpe har jeg faktisk klart å få bilen i kjørbar stand. Det er jo en stor og tung bil, men den sparker godt fra og duger fint til bilcross.

Med Volvoen har 17-åringen innkassert blant annet to seire i bilcrossløp i Bardu, slik at han har to napp i vandrepokalen i juniorklassen derfra.

– Så hvis jeg klerer en seier til når våre kommer har jeg den pokalen til odel og eie, noe jeg selvfølgelig satser på. I helgas billøp på Evertmoen motorpark var det bare to som startet i klase eldre junior - den andre kjørte en Mazda 323.

Vi får se, jeg har jo tro på seier, men man skal jo aldri si aldri når det kjøres finale, sa 17-åringen før løpet på søndag. Rundt 20 biler stilte til start i bilcrossløpet i Dyrøy på søndag.