Salangen-damene gikk fra å åpne sesongen med seks tap på syv kamper, til at de nå står med tre strake seire.

Høydepunktet kom i helga som var, da de slo Tromsø-laget Stakkevollan 4-3 på hjemmebane og påførte laget deres første tap til nå denne sesongen.

– Vi har hatt en fin gruppe med spillere som har stått på og jobbet steintøft over en periode og hatt en stabil stall over en god stund – og da blir det sånn. Når man klarer å holde folk i trening og kamp over tid, så blir det bra, men det varierer enda og det vil det nok enda gjøre fremover, sier trener for laget, Thomas Engen.

– Kan slå de fleste

Laget er det eneste i 3.divisjon avdeling 1 som stiller et 9er-lag.

Med en tropp på 18 spillere når alle er tilstede, er likevel ikke antallet stabilt.

– Noen jobber og noen går på skole og vi er liten gruppe som sliter litt når vi ikke har alle spillere med oss, forteller Engen.

I mange år hadde ikke klubbet et senior damelag. Foran fjorårets sesong fikk de et lag på plass igjen og endte på 10.plass av 11 lag med åtte poeng. Til nå i år står de med 12 poeng halvveis i sesongen.

– Ting begynner å sitte litt og jentene har tatt et steg videre. Men de har enda mye å gå på. Det blir en spennende tid fremover om jentene klarer å holde ihop, sier Engen.

Seieren mot Stakkevollan sist er det sterkeste resultatet de har levert så langt.

– Det var en sterk seier, det er det ikke tvil om. Vi jobber skikkelig godt i den kampen og legger ned en god jobb. Det fikk vi betalt for, sier treneren.

Og nå ser SIF-damene at de kan slå topplagene også på en god dag.

– Det er muligheter, det har de sett nå, og på en god dag kan vi slå de fleste lag tror jeg, sier Engen.

Klar til lokaloppgjør

Og fredag kveld har de en ordentlig oppgave foran seg når de møter Varden FK på bortebane til lokaloppgjør.

– Det bli en artig kamp, men vi er litt få spillere til denne kampen dessverre. Vi skal ikke ta helt av på grunn av noen seiere, men vi kommer til den kampen og gjør det vi kan med det mannskapet vi har. Vi har ingen store forventinger annet at det blir en tøff slitekamp. Med liten stall, så kjennes det på kroppen og det blir fort noen småskader, og vi har noen småskader som vi må tenke litt på med tanke på sesongen videre, sier Engen.

Varden ligger på 2.plass i avdelingen, to poeng bak Tromsø 2, men med to kamper mindre spilt.

– Varden er et veldig bra lag og det er jenter som har spilt fotball over lang tid. Vi må nok sette dem som favoritter. Vi må spille vårt spill, så får vi se hva det holder til. Vi skal være med fra start, så får vi se hvor lenge vi holder, sier SIF-treneren.

Varden - Salangen ser du forøvrig på Folkebladet-TV fra klokka 19:15.