Helgens løp skulle egentlig arrangeres av NMK Tromsø, men overtas av NMK Dyrøy, som opprinnellig ikke skulle arrangere nytt løp før om to uker.

I stedet blir helgen 1-2.september stående tom. Helga etter arrangeres Mesterskap Nord-finalen hos NMK Bardu, og erfaringsmessig pleier løpene som går helga i forkant av finalen, å ha få deltagere.

– Erfaringsmessig så er det det, ja. Neste år er det ikke satt opp løp helga før Mesterskap Nord-finalen, forteller leder i NMK Dyrøy, Kjetil Einar Kristoffersen.

Håper på bedre påmelding

Mye av grunnen til det er at folk er redde for skader og bud på bilene sine helga før finalen.

– Har du planlagt å kjøre Mesterskap Nord-finalen, så har du dårlig tid om du mister bilen din helga før, sier Kristoffersen.

Påmeldinga til helgas løp er imidlertid ikke det store det heller.

– Det er laber påmelding så langt med 25 påmeldte. Det er alltid mye påmelding onsdag og torsdag, så vi håper det blir flere, forteller Kristoffersen, som hadde over 50 påmeldte førere for to uker siden.

Men han forsikrer om at det blir løp uansett. Så lenge de har over 20 påmeldte er de viktigste kostnadene dekket.

Fikk god kritikk

Kristoffersen roser klubbens dugnadsånd. Med kort tid siden forrige gang hiver folk seg rundt og gjør det mulig å arrangere nytt løp i helga som kommer.

– Det er utrolig stor dugnadsånd i klubben og også blant sympatisørene våre i bygdene rundt omkring. Fra en så liten plass som dette, så er vi heldig at vi har så flinke folk som stiller opp på både kjøkken og alt mulig som har med løpet å gjøre. Det er bra dugnadsånd, den er kjempegod, roser han.

Og slik innsats gjør det fint å være leder for klubben.

– Det er en kjempegod følelse å være leder i klubben når det går så greit. Mange av de samme stiller opp gang etter gang og får god erfaring også. Forrige løp gikk alt knirkefritt og vi fikk god kritikk fra folk utenfor vår klubb, forteller han.

Som forrige gang vil det også være crosscarter som stiller til start. Under det forrige løpet for to uker siden, ble Sindre Hansen, som døde i en dykkerulykke i juni, hedret med ett minutts stillhet og det ble delt ut en minnepris til en av førerne. Under helgas løp stiller hans datter Linnea til start i en crosscart.

Hansen var medlem i NMK Dyrøy.