Hovedarrangøren, Lars Jørgensen forteller hvorfor.

– Det er første året vi arrangerer mila. Vi har to år tidligere arrangert noe som heter Rødbergsløpet, et fjelløp på 5 km over Røbergsfjellet. Det var et ganske krevende løp arrangementsmessig, da det krevde mye folk å arrangere. Samtidig ble det mindre og mindre deltakere. Første året var det mange som kom, i fjor litt mindre. Derfor har vi nå valgt å gå over til et mil-løp, som forhåpentligvis mer deltakervennlig.

Likevel var det ikke kun ei mil som ble løpt. Juniorene sprang en egen, kortere, løype, mens andre sprang 5 km.

Fin løypetrase

Selve løypetraseen mener Jørgensen er fin.

– Deltakerne springer utover i en fantastisk natur, utover «Mæbby» som vi sier, og videre utover til Kaldfarnes. Der snur de, og på retur går de opp på skogsveien, de siste 2,5 - 3 km, av løypa, som er ei skiløype på vinteren. Så kommer de i mål her ved huset, forteller han.

Gode utsikter

Anita Nygård er midt i kakesalget da hun forteller om utsiktene for løpet. Hun er én av de 20-30 frivillige som hjelper til for å arrangere løpet.

– Jeg synes at arrangementet er et bra tiltak, og blir noe som kan fortsette. Vi har landet på et løp som er lettere for flere å delta på. Vi hadde Rødbergsløpet i fjor, men det ble et mer ekstremt løp med et bratt fjell, steinete stier og rett opp og rett ned igjen. Denne gangen blir det mer på det jevne, slik at flere deltakere føler at de kan delta, sier Nygård.

Vinner

Erik Nikolaisen ble vinneren av Yttersimila for herrer, og det med tiden 37.20. Han var en glad mann etter løpet.

– Jeg er veldig fornøyd.

Jeg startet ganske offensivt ut, og passerte vel på 17,5 minutter etter 5 kilometer, så det så lovende ut. Jeg fikk litt smaken på det i lysløypa, fordi da begynte det å stige ganske kraftig. Men alt i alt er jeg veldig fornøyd med løpet, sier 18-åringen, som bruker dette som oppkjøring til skisesongen.

Vinneren av dameklassen ble Kamilla Roaldsen, på tiden 57.58. Rune Jørgensen på sin side vant 5-kilometeren.

JUNIORENE: Det var mange juniorer som stilte til start under Yttersimila. Foto: Lars Olav Rege
I MÅL: Erik Nikolaisen tok en soleklar seier under Yttersimila med tiden 37.20. Foto: Lars Olav Rege