Jonas Simonsen sendte FIL i føringen allerede etter fem minutter mot Harstad, og grønntrøyene hadde også flere muligheter til å øke ledelsen.

I stedet utlignet Harstad til 1-1 ved Kåre Harald Arntsen på et innøvd dødballtrekk. I andreomgang kunne og burde det kommet flere mål, men det gjorde det ikke og det hele endte 1-1.

Ineffektiv

– Jeg er oppe i ti-elleve målsjanser til oss og seks til Harstad. Med 11-6 i målsjanser, så burde vi vunnet også denne kampen, selv om jeg spillemessig synes det var ganske jevnt utpå der. Begge lagene har en del ball, men jeg synes vi virker litt farligere når vi først kommer, mener FIL-trener Alexander Samuelsen, som erkjenner at laget rett og slett ikke er gode nok i de avgjørende fasene av kampene.

– Det går på at vi ikke er god nok i de fasene. Såpass ærlig må vi være, det er sånn vi kan bli bedre. Vi må være ærlig med oss selv, sier han.

Laget har for lengst lagt tankene om avdelingsseier og opprykk på hylla. Med 1-1 mot Harstad begynner det å bli langt opp til plassene bak 1.plassen også.

– Men vi har bare oss selv å takke. Det handler om å bikke disse kampene. Igjen har vi sjansemessig overtall og på hjemmebane skulle det bare mangle. Da handler det om å sette sjansene. Gjør vi ikke det, så vinner vi ikke fotballkamper, sier Samuelsen.

– Det irriterer meg

Selv om det ble med det ene poenget var Samuelsen tålig fornøyd med prestasjonen laget leverte.

– Jeg er litt todelt i dag. Utenom de første ti, så er jeg fornøyd med de neste 35 minuttene (av 1.omgang). Vi får 1-0 og har muligheter til å få både 2-0 og 3-0. Vi har kjempesjanse ved (Christian) Arnesen, ved Jonas (Simonsen) og ved Vebjørn (Grunnvoll), sier han.

– I andreomgang føler jeg også vi har nok sjanser til å sette 2-1, men der har vi ikke vært god nok. Ikke god nok på å sette sjansene vi får og på den måten avgjøre fotballkamper, erkjenner han.

Samuelsen var ikke fornøyd med var det siste kvarteret, hvor kampen ble åpen og bølget frem og tilbake, og det ble såklat «hawaii».

– Sånn var det mot Frigg og det var det også nå. Det irriterer meg og det går mye på at vi ikke klarer å flytte fort nok ut og holde avstander i leddene. Det er det som ofte skiller et godt fotballag til et lag som ikke er fullt så god. Derfor er jeg litt fornøyd, litt skuffet og litt irritert. Så får vi med oss ett poeng og det er for så vidt greit, selv om også de hadde noen gode sjanser på slutten der, mener FIL-treneren.

Unggutter

I kampen fikk FIL brukt to unge og lokale gutter også.

Sverre Skoglund fikk sin første kamp fra start for sesongen, mens Eirik Oliver Gamst fikk sin debut på A-laget da han kom inn på tampen.

– Han (Gamst) er egentlig en del av A-laget og dette kommer på grunn av gode prestasjoner på junior –og rekruttlaget. Og det var artig å se Sverre få sin første seriekamp fra start også og han gjør det godkjent. Det er ny rolle for han og til å være ny rolle var det veldig bra, kommenterer Samuelsen.

KAMPFAKTA:

3.DIVISJON, AVDELING 6

Finnsnes Idrettspark, 70 tilskuere

Finnsnes-Harstad 1-1 (1-1)

Mål: 1-0 Jonas Simonsen (5), 1-1 Kåre Harald Arntsen (39)

Gult kort: Vebjørn Grunnvoll, Thomas Aloyseous, Finnsnes. Jakob Klæboe Pedersen, David Helge Johansen, Harstad.

Dommer: Karoline Marie Jensen, Furuflaten IL.

SCORET: Jonas Simonsen scoret endelig igjen, men det var ikke nok til at det ble tre poeng og seier mot Harstad. Foto: Per Steinar Markussen