Går offensivt til verks mot tabellnaboen:

– Hjemme skal vi alltid vinne

Etter årets første borteseier for FIL i forrige runde, handler alt om bygge videre på den når grønntrøyene møter Harstad.

BY-NABO Lørdag kommer FILs tabellnabo Harstad på besøk til Finnsnes.  Foto: Mathias Brobakk Nordgård

sport

Lørdag kommer FILs tabellnabo Harstad på besøk til Finnsnes. Finnsnes ligger på 6.plass, tre poeng bak følger Harstad på 7.plass.

Forrige helg tok FIL sin første borteseier for sesongen med 1-0 over Skjervøy. Nå handler alt om å fortsette der de slapp.

Folkebladet-TV: Se FIL-Harstad lørdag fra kl. 16 [Pluss+]

– Jeg tenker at vi må ut å gjenskape det vi gjorde sist og ta ytterligere steg fra forrige helg. Det er neste i den prosessen vi er i nå, sier trener Alexander Samuelsen.

– Favoritter hjemme

Etter tapet for Skarp for to runder siden, tok Samuelsen og spillerne selv et oppgjør med innstilligen og mentaliteten i laget.

I seieren mot Skjervøy fikk de en effekt av det og laget halte i land 1-0 seieren til tross for en mann mindre på banen den siste halvtimen, da Jovan Radocaj ble utvist.


Trener sammen året rundt:

– Litt ekstra tenning i topp mot bunn-oppgjør

Det finnes litt ekstra rivalisering mellom FK Senja og Skjervøy.

– Vi vet hva som må ligge i bunnen, og det er at vi må være sterk i duellspill, innsats, mentalitet og tilstedeværelse. Så skal vi fortsette å bygge på det vi ønsker å gjøre defensivt og ikke minst offensivt når det kommer til strukturen vår, sier Samuelsen.

Og Samuelsen er klar i sin sak. Hjemme på Finnsnes skal de alltid vinne.

– Den ligger alltid der. Vi skal alltid vinne hjemme og vi er alltid favoritter hjemme i mine øyne. Det presset skal vi tåle å legge på oss selv, sier han.

Og hjemme på Finnsnes har det gått riktig så bra denne sesongen, og FIL står med 5-1-1 og 22-4 i målforskjell.

Friske og raske

For Harstads del ble en lang tapsrekke endelig snudd da de slo Korsvoll 1-0 hjemme forrige runde. Før det hadde laget tapt seks strake kamper.

– De vant forrige kamp, så det er nok godt for dem etter en tung periode. Harstad er et ok lag, spesielt i kontringsfasen. Vi har møtt dem tre ganger (to treningskamper) i år og vi har vunnet en hver og spilt en uavgjort. Det har vært tette og jevne kamper i alle de oppgjørene. Det blir artig å møte dem igjen, sier FIL-treneren.

– De har et høyt toppnivå, samtidig som de kanskje varierer en del. Så får vi se hvordan utgave av dem vi møter.

FIL må klare seg uten Jørgen Sæterbø Larsen, Tobias Sørensen og Sega Ngom mot Harstad, da de tre er skadet. I tillegg er Jovan Radocaj suspendert etter at han pådro seg rødt kort mot Skjervøy sist.