Trener sammen året rundt:

– Blir nok litt ekstra tenning

Det finnes litt ekstra rivalisering mellom FK Senja og Skjervøy.

TOPPSTRID FK Senja ligger poenget bak serieleder Lyn foran helgas runde i 3.divisjon avdeling 6. Om Senja slår Skjervøy og om Lyn avgir poeng hjemme mot Fløya, vil Senja være tilbake på toppen av tabellen igjen.  Foto: Stein Wilhelmsen

sport

Lørdag møtes FK Senja og Skjervøy til et topp mot bunn-oppgjør i 3.divisjon.

Selv om klubbene geografisk ligger langt unna hverandre, holder treningsgruppene til begge klubbenes A-lag til i Tromsø. Og de to lagene trener faktisk ganske så mye sammen.

Folkebladet-TV: Se kampen direkte fra kl. 15 lørdag [Pluss+]

– Det er litt forskjellig fra vinter og sommer. På vinteren har vi halv bane i lag fire ganger i uka, med spill på slutten av øktene sammen. På sommeren er det mer baneplass rundt omkring, så da er vi litt i lag på mandager for å gi de som spilte lite i helga før litt ekstra trening. Ellers er vi ofte på en banehalvdel og de på den andre. Så vi har jo mange treninger samtidig, forteller FK Senja-trener Kjetil Warholm.

FK Senja og Skjervøy har hatt dette samarbeidet i mange år og så lenge Warholm kan huske, og han synes det er et fint samarbeid.

– Det er ikke alltid man er så mange spillere og da er det greit å ha et samarbeid med en annen bygdeklubb, mener han.

Og at de to lagene tilbringer såpass mye tid sammen, gjør at det blir ekstra rivalisering i oppgjørene mellom lagene.

– Skjervøy er et hardtarbeidende lag, så det bruker å bli ganske tøffe kamper. Så blir det nok litt ekstra tenning, siden vi trener en god del i lag i Tromsø, sier Warholm.

– De har fått dårlig betalt

Tidligere har Skjervøy vært kjent for å være et tøft, fysisk og direkte lag.

Under trener Eline Torneus, som tok over som hovedtrener foran denne sesongen, mener Warholm at laget har blitt litt mer spillende.


Går offensivt til verks mot tabellnaboen:

– Hjemme skal vi alltid vinne

Etter årets første borteseier for FIL i forrige runde, handler alt om bygge videre på den når grønntrøyene møter Harstad.

– Årets Skjervøy-utgave er litt mer spillende enn tidligere. Eline har fått inn litt mer spill og de er ikke fullt like direkte som de har vært tidligere år. Så vi må passe på at vi flytter beina nok og treffer bra i presset, så vi ikke blir værende for lenge uten ballen, sier Senja-treneren.

Warholm og Senja ønsker å ha ballen mye, men med et Skjervøy-lag som er mer spillende enn før, tror han det blir jevnere i banespillet enn i tidligere oppgjør.

– I tidligere oppgjør mot dem har det vært bedre sjanser for å ha mye ball enn det det er nå. Jeg tror det blir jevnere nå. Men samtidig vil vi ha ballen mye, men vi må jobbe for å ha det, understreker han.

– Blir nøkkelen å få ballen ned på bakken og deretter vise at dere er et bedre lag?

– Ja, det kan være en nøkkel. Det er greit for oss å møte lag som vil spille, det passer oss greit, svarer Senja-treneren.

Skjervøy ligger nest sist i avdelingen og har fire poeng opp til trygg plass. De står med tre strake tap og har tapt fem av sine siste seks kamper.

– Hvis man ser litt bak de resultatene, så har de ikke vært så dårlig og de har spilt flere gode kamper som har endt med ettmålstap og sånne ting. Mot Korsvoll borte og en del andre kamper, så har de gjort gode kamper, men fått lite dårlig betalt, mener Warholm.

Aldri gått tre på rad uten seier

FK Senja på sin side kommer fra to uavgjorte kamper på rad med 0-0 mot Frigg og 2-2 mot Skarp, begge på bortebane. Det gjør at laget fortsatt er ubeseiret på de siste elleve kampene.

Siden Kjetil Warholm tok over som hovedtrener i Senja, har laget aldri gått tre kamper på rad uten seier. Det kan altså skje nå.

– Jeg håper ikke det. Jeg er litt skuffet over at det bare ble ett poeng i forrige kamp, men jeg håper vi har litt ekstra inne nå for å revansjere Skarp-kampen, sier han.

På skadefronten er det lite nytt å melde. Jakob Lillestjerna er fortsatt ute med skade. Det samme er Magnus Richardsen. Midtbanespilleren fikk seg en real smell i bortemøtet mot Frigg og pådro seg både hjernerystelse og en smell i hofta.

Sett bort fra de to er alle klare for Skjervøy-kampen