Torsdag startet Tine fotballskole hos FK Senja. I øsende regnvær hadde ca. 60 barn møtt opp i Islandsbotn. Arrangøren var godt fornøyd med det.

– Det er bra mye bedre enn i fjor og årene før det. Det har fungert bra å flytte det fra juni til august som vi har gjort nå. Nå tar det seg opp igjen. Vi er godt fornøyd med det, forteller Marte Johnsgård i FK Senja.

De fleste kom fra egen klubb, men noen kom fra andre klubber, blant annet fra Tranøy, og humøret var bra til tross for været.

– Det er veldig bra humør på gjengen til tross for at det regner så mye. Og instruktørene har også vært positiv, selv om de er søkkvåt hele gjengen, smiler Johnsgård.

Forbildene som intruktører

Spillerne var spredd godt utover anlegget i Islandsbotn. De fleste på nybanen, mens de minste holdt på i ball- bingen (3er-bane).

Fotballskolen går over tre dager med tre timer hver dag. Og med som instruktører er trenere og spillere fra A-laget og juniorlaget.

Formålet med fotballskolen er å skape fotballglede, både for de som spiller fotball aktivt fra før av og de som ikke gjør det.

– Det er å skape fotballglede. Å invitere unger som både spiller aktivt fra før av og de som ikke gjør det, men likevel liker å spille fotball. Da kan de melde seg på Tine Fotballskole. Vi er veldig fornøyd med konseptet og aldersgruppen er 6-12 år, så det er jo barn og unger. Vi er veldig forøyd med at vi kan rekruttere og vise at her får de ha forbildene sine som instruktører og de får bli bedre kjent med dem, sier hun.

Og hun mener alle vil lære noe uansett om de spiller aktivt eller ikke.

– De som ikke kan så mye vil lære her og de som kan litt, lærer mer og utvikler seg enda mer, sier Johnsgård.

Avsluttes med A-kamp

På fotballskolen var det også en egen keeper-seksjon.

– I år har vi ti spillere som har lyst til å være keeper her. Erlend fra A-laget og Andreas fra juniorlaget har keepertrening og de skal ha det i morgen også. Det er vi fornøyd med og vi ønsker stort fokus på keepere, forteller hun.

Nå håper hun bare på bedre vær fredag og lørdag, før det hele avsluttes med A-lagets kamp mot Skjervøy på lørdag.

– Været stopper oss ikke, så vi får håpe det blir bedre i morgen og lørdag. Så avslutter vi med A-kamp etter vi er ferdig på lørdag. Det er en veldig fin avslutning.

DUELL: På et vått og glatt kunstgress-underlag ble det ikke lagt noe i mellom i duellene. Foto: Mathias Brobakk Nordgård