Høye smell og sterk kruttlukt på Falkens skytebane i helga

Kårer fire NNM-mestre

Det kommer til å smelle godt når Finnsnes pistolklubb arrangerer NNM spesialfelt på lørdag og søndag.

HØYE SMELL: Man bør ha på seg øreklokker når man er i nærheten av skytterne når de er i aksjon på treningsfeltet til Falken. Her ser vi Robert Helgesen fra Finnsnes pistolklubb skyte med en 44 Magnum, som blant annet Clint Eastwood har brukt i noen av sine filmer.  Foto: Stein Wilhelmsen

PISTOL: Her er de fire av våpentypene som brukes i mesterskapet.  Foto: Stein Wilhelmsen

sport

Robert Helgesen er leder i Finnsnes Pistolklubb som rundet 40 år i fjor. Han forteller at skyteøvelsen spesialfelt omfatter bruk av fire forskjellige våpen - pistol, spesial revolver, Magnum 1 og Magnum 2.

– Deltakelsen til dette mesterskapet er god, ikke minst fordi endringer i våpenloven tvinger pistolfolket til å være aktive.

Robert Helgesen viser fram de fire pistoltypene som brukes i mesterskapet – og særlig Magnum 44 er en tung pistol med stor rekyl når det skytes med den.

– Den slår så kraftig fra at det av sikkerhensyn kun er tillatt å skyte med den når man bruker begge armene, sier Helgesen.

– Hva er det egentlig som fenger med denne sporten?

– At man slipper å løpe etter en fotball. Nei fra spøk til revolver, så har fotball aldri vært noe for meg. Dette er jo en solo-idrett, det er deg og det du holder på med som er avgjørende. Det er en sport der du hele tiden retter på detaljer som gjør at du blir bedre.

Ingen aldersklasser

Helgesen forteller at det er ventet en deltakelse på 60-70 deltakere fra hele Nord- Norge.

– Det skal kåres en mester i spesial pistol, og en mester i spesial revolver som er en liten revolver. Så har vi da også klassene Magnum 1 og Magnum 2.

Helgesen forteller at i dette mesterskapet er det ingen aldersklasser, men her stiller alle deltakere i samme klasse innen de fire våpensortene.

En time hver

– Hver deltaker skal gå gjennom ei løype og løse skyteoppgaver, og vi regner at det tar rundt en time før hver deltaker er ferdig. Det starter seks i gangen, i lag som ved baneskyting, så det blir jo ganske heftig med mye smell og kruttrøyk her oppe i helga.

Helgesen forteller at mesterskapet går over både fredag og lørdag, og vil vare opp mot åtte timer hver dag.