Den første distansen i EM for Bjørnsen ble ingen suksess. Hun klarte ikke å komme seg videre fra forsøksheatene, og var tydelig skuffet etter løpet.

– Det gikk kjempedårlig, rett og slett. Jeg har ikke så mye å si. Jeg får det liksom ikke helt til.

Bardu-jenta prøver å peke på noe av det som kan være grunnen til at det gikk galt.

– Det skyldes nok kombinasjoner av ulike faktorer, men når jeg ser analysen i etterkant, er det starten av løpet som ødelegger. De første 15 meterne er jeg for sein, de sitter ikke helt. Jeg tror ikke at jeg har svømt så sakte på denne distansen på lenge, sier en tydelig misfornøyd Bjørnsen.

Gode forberedelser

Når det gjelder forberedelsene i forkant av mesterskapet, meddeler hun imidlertidig at det lite å utsette på.

– Forberedelsene har vært gode. Jeg har trent bra egentlig, og nylig vært på toppingsleir på Mallorca. Der trente vi noe mindre enn vi ellers gjør i sesongen, nettopp for å få overskudd og finne formen. Jeg trente sammen med de jeg skal svømme stafett med seinere i mesterskapet, sier 25-åringen.

– Dersom vi svømmer bra, har vi her gode muligheter til å gå hele veien til finalen, sier en optimistisk Bjørnsen angående mixed-stafetten.

Bjørnsen svømmer på lag med Marcus Lie, Emilie Løvberg og Miksja Stojkovski. De skal svømme 100 meter hver.

– Ekstra gøy med stafett

– Stafett er veldig kjekt. Jeg gjør det såpass sjeldent, kun ved mesterskaper egentlig. Det er noe veldig uvant, noe jeg ikke øver så mye på, men det å stå oppe på pallen sammen med flere, som et lag, hadde vært veldig gøy.

Før den tid er det likevel duket for både 100 meter fri, og 50 meter bryst for Bjørnsen. På 100-meteren erkjenner hun at hun ikke har de største forhåpningene, da hun ikke har trent like hardt inn mot denne distansen. Målet er likevel å nærme seg personlig rekord. På 50-meter bryst er ambisjonene derimot annerledes.

– Jeg håper å nærme meg den tiden jeg satte i fjor. Dersom jeg gjør det, så skal det nok holde inn til semifinale. Men dette er fortsatt en stund til, avslutter Bardu-jenta, som håper på bedre prestasjoner utover i mesterskapet.