TIL-direktør har sagt opp – slutter i oktober

Klubbledelsen forsøkte å overtale Stig-Arne Engen til å fortsette som TIL-direktør.

SLUTTER: Stig-Arne Engen  Foto: FOTO: RONALD JOHANSEN / ITROMSØ

sport

TIL kunngjorde på sin hjemmeside i formiddag at Engen slutter som TIL-direktør – vel to år etter at han startet i jobben.

– Det er vemodig, fordi det har vært noen veldig fine år. Jeg synes vi har tatt veldig gode steg mot en tydeligere retning på strategien vår. Det er flotte folk jeg har jobbet med her, sier Engen til iTromsø.

Han vedgår at tidspunktet virker merkelig.

– Timingen kan virke litt spesiell: A-laget presterer godt og er på en veldig riktig vei. Sporten jobber med strukturer og plattformer som er veldig, veldig solide. Det samme gjelder akademiet, sier Engen.

– Grunnen er helt enkelt at jeg har fått en mulighet jeg føler at jeg ikke kan si nei til. Det føles likevel lettere å slutte i TIL når jeg opplever at klubben er i en god utvikling på mange områder, utdyper han.

Engen ønsker ikke å gå ut med hva som er hans nye jobb. Det vil han og den nye arbeidsgiveren gå ut med når han nærmer seg tiltredelsesdatoen som foreløpig er satt til 1. oktober.

– Det er en lederposisjon i en privat bedrift som jeg for så vidt kjenner til, og det ble veldig interessant. Dette igangsatte tankeprosessen min, sier Engen.

Mener Engen har levert

Da styreleder i TIL Holding AS, Per Aronsen, fikk beskjed fra Engen for en uke siden om at han skulle slutte i jobben prøvde han å få direktøren til å fortsette – til ingen nytte.

– Vi ønsket at han skulle bli videre hos oss, men når du etter lang tids overveielser velger å slutte må vi respektere det, sier Aronsen til iTromsø.

– Vi har hatt gode samtaler, ja, sier Engen.

– Hvor lenge har du tenkt på dette?

– En drøy måned, svarer Engen.

Styreleder Aronsen omtaler Engen i rosende ordelag, og mener han har vært «engasjert og har levert».

– Det har vært krevende på den økonomiske delen, og han har bidratt til å løfte klubben dit den er i dag, sier han om Engen.

Vil ha erstatter klar innen kort tid

Nå starter jakten på en erstatter.

– Det er ferietid, så vi har ikke fått samordnet oss i særlig grad. Når ferien er over, så skal vi se hvordan vi skal håndtere situasjonen videre. Målet er å få en snarlig avklaring, sier Aronsen til iTromsø.

Han ønsker at Engen og den nye direktøren skal ha en slags overlevering.

– Kan det bli endringer i innholdet i jobben?

– Det må vi eventuelt komme tilbake til etter å ha diskutert dette internt.

– Hvorfor tror du det så ofte byttes direktør i TIL?

– Det er krevende å være daglig leder i TIL. Du er veldig profilert, og andre legger merke til det du holder på med. Stig-Arne som andre får henvendelser om andre muligheter, og da er det en risiko at vi mister slike som han, sier Aronsen til iTromsø.

Vi spurte Engen det samme.

– Jeg kan bare snakke for meg selv. Det som var veldig viktig da jeg takket ja til å bli leder i TIL, så var det viktig å erkjenne at det er ei stilling som har mye offentlighetens lys på seg. TIL engasjerer, begeistrer og betyr veldig mye for mange. Dette liker jeg, og jeg var villig til å stå i. Det er ikke derfor at jeg slutter, sier Stig-Arne Engen.