Amerikaneren kom til Tromsø i mai og deltok på sin første trening med grønntrøyene på Alfheim den 29. mai.

Alumbaugh spilte i en klubb i New Zealand før han kom til Norge og det ville derfor ta litt tid å få han spilleklar, og det ble sagt at han neppe ble spilleklar før til høstsesongen.

Men det blir han heller ikke. Det har ikke løst seg med jobb i Tromsø for venstrebacken, og dermed blir det ikke spill i den grønne drakten for 24-åringen.

Blir Sortland-spiller?

– Når han kom, så var han nødt til å få jobb og inntekt for å få visum som gjør at han kan spille kamper for oss, forklarer FIL-trener Alexander Samuelsen.

Alumbaugh fortalte til Folkebladet da han kom, at han hadde jobb. Han skulle undervise i engelsk over internett, men problemet er at han ikke skatter til Norge i den jobben.

– Vi trodde det hadde ordnet seg. Vi har vært behjelpelig med å finne han en annen jobb, men så har det vært vanskeligere å få til enn vi trodde det skulle bli. Så når ikke vi får til det, så blir han dermed ikke spilleberettiget for oss, sier Samuelsen.

Nå kan han i stedet bli klar for tabelljumbo og divisjonskollega Sortland, og han har nå dratt dit for å trene.

– Det kommer muligens en åpning i Sortland, som gjør at de kan ansette i han i klubben rundt akademiet, men vi får se hva det blir til der, forteller FIL-treneren.

Alumbaugh har trent med FIL helt frem til før helga.

Spilleren viktigst

Samuelsen er klar på at spilleren selv er det viktigste, og han håper nå at det løser seg med Sortland.

– Vi kan ikke holde på en i treningshverdagen om han ikke kan spille kamper, og Brian er det viktigste oppi dette. Jeg håper det ordner seg med Sortland og at han får det eventyret han ønsker.

Alumbaugh var tiltenkt å bli en konkurrent til den venstre vingback-rollen i FILs trebackssystem. I helga startet nykommer Martin Skogstad fra Fløya i den posisjonen, mens en annen nykommer i Julian Aloyseous kom inn i den posisjonen som innbytter.

– Det er kjedelig, men vi har jo tatt høyde for at det kom til å bli sånn med de vi har hentet inn. Sånn sett for oss, så betyr det ikke alt for mye nå. Han ser ut som en bra spiller, så vi skulle gjerne fått det til, men det går ikke alltid sånn man håper og tror, avslutter FIL-treneren.