Som Folkebladet har omtalt en del ganger tidligere, har FK Senja lenge hatt planer om en ny storhall i Islandsbotn.

Totalt vil hallen koste omlag 60 millioner kroner og skal ha en baneflate med internasjonale mål, noe som vil si 120 x 80 meter. Det er tilsvarende det storhallen på Bardufoss har. Den hallen sto ferdig i 2015.

Prosjektet med hallen på Senja har pågått i over to år.

Godkjent

Prosjektet har stadig gått fremover og i forrige uke ble byggesøknaden fra Lenvik Kommune godkjent.

I vedtaket står det:

«I medhold av pbl §§ 20-1 og 21-4 gis rammetillatelse til oppføring idrettshall på gnr./bnr. 58/42 i samsvar med innsendt søknad. Omsøkt tiltak skal gjennomføres i henhold til plan- og bygningsloven med tilhørende forskrifter og innvilget dispensasjon. Det vises til søknad med innsendt dokumentasjon mottatt bygningsmyndigheten 13.06.18. Arbeid med tiltaket kan ikke starte før det er gitt igangsettingstillatelse.»

Planen er at hallen skal stå der den gamle kunstgressbanen i Islandsbotn ligger i dag.

Håper på videre fremdrift i høst

Folkebladet har ikke lyktes i å nå tak i hverken leder i anleggsutvalget i FK Senja, Jan Erik Hansen, eller Grethe Hansen i prosjekgruppa i klubben.

Klubben skriver imidlertid følgende på sin hjemmeside:

«Når vi nå har byggetillatelsen i orden håper vi å komme igang med utvidelse av tomtearealet rundt gammelbanen i løpet av høsten, slik at når finansieringen er på plass vil det totale arbeidet med oppføringen av hallen ta kortere tid. Prosjektgruppa håper at høsten vil gi gode resultater i arbeidet rundt finansieringen. Før sommeren fikk vi også søkt Lenvik kommune om kommunal garanti i forhold til de lån vi måtte trenge til oppføringen av hallen, denne søknaden skal opp i kommunestyret i september. Her håper vi på gode resultater.», skriver klubben.

Stort behov

I forbindelse med saken har prosjektgruppa tidligere uttalt viktigheten rundt en hall som dette.

– Vi ser at vi nå selv på sommerstid har problemer med å finne treningstimer til alle lagene. Vi er kommet dit i klubben at vi nå er nødt til på gjøre noe. I klubbene rundt i Finnsnesområdet er det en positiv holdning til planene våre, ikke minst på grunn av den beliggenheten en slik hall vi ha hos oss, sa Grethe Hansen til Folkebladet i fjor.

Å bruke hallen til andre arrangmenter har også vært nevnt, som for eksempel konserter.