Berger leverte flere solide konkurranser i Paris selv om en skade hindret han i flere av grenene.

– Vi har nå vært i Paris og det gikk for så vidt bra. Han fikk en skade på tirsdagens trening i stav. Han skulle gå opp i et stavhopp og knakk staven som resulterte i at han slo foten kraftig. Det var en real trøkk og han fikk egentlig ikke lov av legen på sjukestuen ved arenaen til å konkurrere mer, sier faren, Øivind Berger.

Trodde på verdensrekord

Bjørn Øivind trosset imidlertid legens råd og fortsatte å konkurrere, både i stav, slegge, lengde og høyde.

– Han var litt irritert i slegge-konkurrasen fordi der hadde han lengre personlig rekord enn han som ble nummer tre, men skaden hindret han i å legge ordentlig trykk i det han skulle kaste. Det samme problemet oppstod i lengde på grunn av at det var sats-foten som var påvirket av skaden. Det resulterte i at han ble nummer ti og ikke fikk hoppet de tre siste hoppene, i motsetning til de som kom topp åtte, sier far og trener Øivind Berger.

EM var et av sesongens mål for Bjørn Øivind som var svært usikker på stav-formen på grunn av mye regn i oppkjøringen inn mot mesterskapet.

– Han har trent bra inn mot mesterskapet, men han har vært uheldig med dårlig vær og klaget litt på det. Likevel leverte han solide hopp på trening og jeg var sikker på frem mot skaden at han kom til å ta ny verdensrekord i stav, som er på 4.75 satt innendørs av Bjørn Øivind. Han greide imidlertid med skade å hoppe 4.60, som er veldig bra med dårlig fot. Jeg tror nok han glemmer smertene når han konkurrerer, flirer Øivind Berger.

Det ble også medalje i høyde med et hopp på 1.68.

– Han var veldig nært sølvet. Han ledet på spanjolen helt til hans siste forsøk på 1.73. Han klarte imidlertid det og gikk forbi Bjørn Øivind. Likevel kan man si han er tredje best i verden, siden det ikke er noen utafor Europa som er bedre enn topp tre i høyde.

En publikumsfavoritt

Bjørn Øivind knuste konkurrentene i stav noe som har resultert i at han er blitt en liten kjendis i miljøet.

– Han er en kjendis i funksjonsidretten. Alle vil snakke med han og har lyst til å hilse på han. Når han konkurrerer vil publikum, de andre deltagerne og arrangørene se på han i stav.

Fremover er det NM i august og Global Games som er et slags OL for funksjonsidrett i Australia til neste år.

– Dette er liksom blitt hans greie og han ønsker nok å satse fremover. Han har blitt kjent med flere i miljøet, blant annet en fra Finland. De kommuniserer med hverandre selv om Bjørn Øivind ikke forstår finsk og finnen ikke forstår engelsk. Likevel klarer de å prate sammen og er mye i lag. Vi har fått hjelp av klubb, krets og sponsorer for EM og håper det samme i OL for å minimere kostnadene, sier faren, som vanligvis må finansiere store deler selv.

Til slutt tilføyer Øivind Berger en melding til Norwegian og Bjørn Kjos.

– Dere må si til Norwegian at de må tillate å reise med stav, så vi kan begynne å reise fra Bardufoss, sier han med et glis.