Etter at speaker Per Christian Håveødegård hadde annonsert at den tidligere tredobbelte verdensmesterens Subaru kunne beses i området der bilene ble klargjort mellom løpene, var det stadig flere og flere som dukket opp for å se på den blå VM-vinnerbilen til Petter Solberg.

Ikke vært kjørt på 10 år

Da Folkebladet fikk Petter Solberg i tale fortalte han at den ikke har vært kjørt på 10 år.

- Utenom at den har blitt testet ved et par anledninger har den stått i mitt bilmuseum i Sverige, der det står totalt 27 biler, forteller Petter.

VM-gull i rally i 2003

– Dette er bilen jeg ble verdensmester i rally med i 2003, og jeg tenkte jeg ville glede motorentusiaster her i Målselv og i nord med å vise den fram, fortalte Petter mens det stadig ble tettere og tettere med nysgjerrige som ville ta VM-bilen i øyesyn.

Petter forteller at han har tatt vare på alle kjøredresser og alle hjelmer fra han kjørte sitt første løp, og alt dette har han nå inne i bilmuseet i Sverige.

Etter at løpet var ferdig tok Petter Solberg med seg Målselvordfører Nils Foshaug i Subaruen, og kjørte ham en tur i løypa der lørdagens bakkeløp ble kjørt.

– Ved å ta bilen opp hit får også folk her i området anledning til å se en slik bil som har vært med på å vinne VM. Alle i Østfold har jo sett denne bilen, og her oppe synes jeg de fortjener å få se en slik VM-vinner innen motorsport.

– Vi har mange vinnere på ski, men innen motorsport finnes det ikke så mange.

Om prestasjonene til Oliver i løpene på lørdag sier Petter at han er mektig imponert.

– Som pappa er det jo klart at man kan bli litt nervøs når farta beveger seg opp mot 180 kilometer i timen, men Oliver er en utrolig flink sjåfør.

– Det som er mest utrolig er at han nesten ikke har kjørt den bilen han brukte i løpet før starten på lørdag.

Da Petter på lørdag ble spurt om han trodde han ville tuktet Olivers tid hvis han hadde kjørt hans bil, sa han at det er vanskelig å svare på, og at han gledet seg over sønnens sterke kjøring.

MUSEUMSBIL: Denne Subaruen tok Petter Solberg med seg for å vise fram i Målselv Fjelandsby i helga. Foto: Stein Wilhelmsen