Lørdag møtte Finnsnes Frigg på hjemmebane i første kamp i høstsesongen.

I en særdeles sjansefattig førsteomgang, ble det litt mer action i oppgjøret etter pause, og begge lag hadde store muligheter til å score.

FIL-spiss Jonas Simonsen burde minst scoret to og fire minutter på overtid kunne han blitt den store helten da Vebjørn Grunnvoll serverte han ballen på sølvfat. Men fra kort hold blåste den ellers så sikre spissen ballen over, og kampen endte 0-0.

– Det har vært sånn i hele år. Jeg var skadet hele oppkjøringa og har egentlig kjent det ganske mye. I dag er det første gang jeg har spilt uten noen form for kjenning og det var artig å spille fotball. Men sjansemessig håper man at man snart får uttelling. Det er trått når det går sånn her, sier en skuffet Simonsen til Folkebladet.

Folkebladet-TV: Se kampen i reprise her

– Målene vil komme

I 2018-sesongen står Simonsen til nå med bare fire scoringer. Tre av dem kom i samme kamp mot Stålkameratene da FIL vant 7-1.

Dette er beskjedne tall til Simonsen å være. Da han var på utlån til Mjølner i fjor høst, scoret han hele 14 mål på ni kamper og var svært sentral for at Mjølner rykket opp til 2.divisjon. I FIL-drakten står han også med solide 88 scoringer på 132 kamper for klubben.

– Det viktigste er at laget vinner. I dag burde vi vunnet. Jeg tar gjerne på meg at vi ikke vinner i dag. Spesielt den sjansen i det 94.minutt skal være mål, sier FIL-spissen.

– Men det hadde vel vært enda verre om du ikke kom til sjanser?

– Ja, selvsagt hadde det vært mye verre om jeg ikke kom til sjanser. Det er det Alex sier til meg også. Jeg håper de forløsende scoringene kommer snart.

Trener Alexander Samuelsen er sterk i troen på at det kommer til å snu for 26-åringen.

– Jonas er på en kurve som går oppover. Han har ikke hatt marginer og vært dyktig nok i mange situasjoner, men jeg har spilt med han selv og kjenner han godt, og vet at når han kommer til så mange målsjanser som han gjør, så vil han etter hvert komme til å score mange mål, sier treneren.

– Kommer det en «ketchup-effekt» snart kanskje?

– Det har jeg hatt troen på lenge. Du ser det på bevegelsene hans at han er en fantastisk god fotballspiller. Dette er sånn spisser ofte kan oppleve, at det i perioder går tråere. Så får vi se det aller beste fra Jonas når han begynner å score masse mål. Han er en målscorer og er født som målscorer. Det er bare å se på statistikken han har, sier Samuelsen.

Tenker ikke på Senja

Ellers synes Samuelsen at 0-0 mot Frigg var et greit resultat, uten at han var fornøyd av den grunn.

– Sjansene i andreomgang for begge lag er store, så kampen kunne godt endt 2-2. Men jeg synes det er et greit resultat. Begge lagene har sine perioder i kampen. Jeg synes vi er god de første 20-25 av andreomgang. Da synes jeg vi klarer å gjenskape situasjoner og vi virker som et bedre lag. Så går vi dessverre litt i en felle der vi kjenner på at vi er bedre og ser at det er så mye rom og muligheter, og vi tillater at det blir «hawaii» og glemmer av struktur og balanse. Det gjør at det bølger veldig frem og tilbake og det kunne bikket begge veier på slutten, sier Samuelsen, som ikke lenger tenker på å ta igjen serieleder FK Senja som nå ligger ni poeng foran.

– Vi kan ikke konsentrere oss om Senja. De har plukket for mange poeng i forhold til oss. Det har jeg ingen tro på at vi tar igjen. Vi må ha fokus på å ta en kamp om gangen og ta de 30-35 poengene som gjør at vi er sikret i divisjonen. Det er det viktigste nå, også må vi utvikle oss og bli bedre.

KAMPFAKTA:

3.divisjon, avdeling 6

Finnsnes Idrettspark, 82 tilskuere

Finnsnes-Frigg: 0-0

Gult kort: Martin Skogstad, Jovan Radocaj, Thomas Aloyseous, FIL.

Rødt kort: Joakim Holmedahl, Frigg (2 gule på overtid)

Dommer: Kristian Kristiansen, Bakkeby IK