Først satte han en uoffisiell rekord under oppvarmingsrunden på tida 1,42,7. I første ordinære omgang kjørte 16-årige Oliver Solberg inn til tida 1,41,33, og i andre omgang knuste han sin ferske rekord da han kjørte inn til 1,39,33.

Ikke rart at Oliver ble alles yndling under lørdagens bakkeløp i Målselv Fjellandsby. Han var desidert raskest opp de 270 høydemetrene i Målselv lørdag ettermiddag. I mål stod pappa Petter og ventet med gratulasjoner og en god klem.

Klasseseier og banerekord

Oliver vant sin klasse klart, og satte uoffisiell “all time” banerekord opp den 3,2 kilometer lange bakken med tiden 1.39.33. Godt hjulpet av en bil som i sin tid gjorde Sebastian Loeb til verdensmester i rally.

At 16-åringen hadde problemer med å dra full effekt ut av motoren i andreomgangen var ingen hindring — Oliver raste inn til ei tid nok ingen hadde trodd på forhånd skulle være mulig.

NRB knuser alle rekorder

Og det var flere rekorder som ble slettet under den fire dager lange motorsportfesten som ble avsluttet med bakkeløpet lørdag.

Rundt 7000 tilskuere fant veien til Målselv Fjellandsby under bakkeløpet. I tillegg hadde anslagsvis 10-11.000 vært og sett på de andre arrangementene i distriktet.

Det er over 5000 flere enn i fjor.

Stoppet på grunn av regn

Arrangementet ble stoppet før finaleomgangen for å ivareta sikkerheten etter at et regn-og tordenvær kom innover løpsområdet. Da ble de innledende rundene stående som tellende.