Finnsnes-laget slo svenske Sunderby i kvartfinalen fredag formiddag, etter at kampen endte 0-0 og gikk rett til straffespark-konkurranse. På straffer vant Varden 4-3 og tok seg til semi-finalen.

Der ventet Stord på motsatt banehalvdel. Stord tok tidlig ledelsen i kampen og ledet 1-0 til pause. Etter pause økte Stord til 2-0 og det ble også sluttresultatet.

Dermed er Gothia Cup over for Vardens J16-lag.

Møtte godt lag

Stord, som Varden møtte i semifinalen, er i likhet med Varden-laget blant de 16 beste i NM-cupen i sin klasse i Norge. Dermed visste de at det var et godt lag som sto på motsatt side allerede før kampen.

– Det var for så vidt greit at vi tapte. Vi møter et kjempegodt lag som også er blant de 16 beste i NM. Sånt sett visste vi at det var et godt lag vi møtte, forteller trener Håvard Johnsen.

Han beskriver semifinalen slik:

– Vi blir presset litt i starten og det er et veldig høyt tempo i kampen, men vi hadde motvind hele førsteomgangen. Så har vi egentlig tilsvarende overtak etter pause når vi har medvind. Sånn sett er det en jevn kamp, men vi kan ikke si noe på at vi taper, de har nok litt flere sjanser enn oss. Vi taper 2-0 mot et godt veldig godt lag rett og slett, sier han.

– Ser hva vi må jobbe med

Varden-treneren er totalt sett fornøyd med turneringen, som han selv tidligere har omtalt som VM i fotball for aldersbestemte lag. Dette fordi nivået på lagene i Gothia Cup er så høyt.

– Alt i alt har vi fått mye kamper, mye spilletid på spillerne og gode erfaringer mot mange gode lag. Det er en flott turnering og et bra opplegg. Nå reiser vi hjem og har mange viktige kamper å se frem mot utover høsten, sier han.

Den største kampen kommer 26.august, da laget møter Grand Bodø på hjemmebane i NM-cupen.

– Det blir neste store oppgave og vi gleder oss til det, sier Johnsen.

Etter å ha møtt mange gode lag under Gothia Cup, er han klar på hva som må til for at hans eget lag skal ta det neste steget.

– Vi ser hva vi må jobbe med for å ta nye steg, og det er å få høyere tempo i det vi gjør. Det går ekstremt fort med de beste lagene her nede og de er veldig intensive og god i presset sitt, forteller han.