Torsdagen startet med kamp mot Arvidsjaur. Den endte med 3-1 etter scoringer av Emma Granlind (2) og Anne Sofie Johansen.

På ettermiddagen var det Gamla Upsala som sto på motsatt banehalvdel. Den endte med 2-0 til Varden. Sara Janine Valle og Emma Granlind sto for scoringene.

Sent torsdag kveld løsnet det skikkelig for jentene, og trønderlaget Tiller fikk bank. Til slutt vant Varden 5-0 etter scoringer fra Tiril Eidissen (2), Thea Sofie Johnsen, Emma Granlind og keeper (!) Eline Rismo på straffespark.

– Det er faktisk noe vi har vurdert mye, hvem som skal skyte om vi kommer i straffesparkkonkurranse. Hun svekket ikke sine sjanser med den straffen for å si det sånn. Den var knallhard opp i sida, forteller en blid og fornøyd Varden-trener, Håvard Johnsen.

God prestasjon

Han forteller at prestasjonen i 5-0 seieren var ordentlig god.

– Vi er god de første ti minuttene uten at de er over midtbanen, selv om vi ikke skaper så mye. Men når vi fikk det første målet så løsnet det og etter det var det totalt overkjøring, forteller han.

Med tre seiere på en og samme dag er J16-laget nå klare for kvartfinalen i B-sluttspillet i Gothia Cup.

– Ja, i dag har det gått greit. Og i den siste kampen nå var det en bra prestasjon også. I de to andre har vi vært så som så, men fått med oss resultatene og kommet videre, og vi har fått brukt mange spillere, sier Johnsen.

– Vi er i kvartfinalen, så det blir spennende videre nå, sier han videre.

Kan gå hele veien

Etter mye motgang, og uvant motgang for nettopp dette laget, fikk de endelig mye å glede seg over denne torsdagen.

– Nå er det på en måte litt sånn at vi kjenner at det er ordentlig artig igjen. Vi har hatt mye marginer imot før nå, sier Varden-treneren, som har opplevd bedre stemning i spillergruppa på turneringer tidligere.

– Det har ikke vært like sprudlende som det bruker å være når vi er på turnering. Dette er et VM i fotball for aldersbestemt. Vi får kjenne på nivået. Det er kanskje 8-10 lag som er bedre enn oss, så er vi i en stor gruppe bak der, mener Johnsen.

– Kan dere gå hele veien i B-sluttspillet nå?

– Nå blir det jevnt, men det kan vi. Samtidig må vi ta kamp om gangen, avslutter han.