Bilcrossløpet foregikk på Bardu Motorsportsenter i Bardu.

Deltakerne kjørte på lag. Ett krav var derimot satt, nemlig at ingen av de større stjernene skulle være på samme lag. Det førte til at førere som Oliver Solberg, sønn av den enda mer kjente Petter Solberg, endte på lag med to lokale førere.

Selv syntes Oliver Solberg at løpet var veldig kjekt, men at det var synd at de fikk såpass mange problemer i finaleomgangen.

– Det var et kult og tøft løp. Jeg hadde et bra team og bilen var bra, men dessverre fikk vi litt problemer på starten og slutten for vår del. Bilen gikk for varm, og stoppet derfor, sier Solberg.

– De har «passion» her oppe

Ellers ser han fram til Bakkeløpet som kommer på lørdag. På spørsmålet om han tror han kommer til å slå faren, Petter Solberg, oppover bakkene i Målselv Fjellandsby, svarer han kontant.

– Jeg burde slå han fordi jeg har en bedre bil. Jeg har firehjulstrekk, han har bakhjulstrekk. Likevel mister man ikke altfor mye med bakhjul opp der. Det viktigste er kanskje hestekrefter. Fokuset skal ligge på rekorden Henning (Solberg, Olivers onkel og Petters bror) satte i fjor, og forhåpentligvis klare å gjøre noe med den.

Mot slutten av intervjuet trekker han fram én ting han synes arrangørene og folket rundt har mye av.

- «Passion.» Det er veldig bra «passion» her. Alle skal liksom få lov å kjøre og ha det gøy. Det er morsomt å se, fordi det er ikke så mange løp ellers oppe i Nord-Norge, sier unggutten.

Petter Solberg, stilte ikke til start under bilcrossløpet. Han stod på sidelinjen og heiet fram sønnen. Lørdag derimot, skal han konkurrere mot sønnen i de bratte og svingete veiene opp Fjellandsbyen i Målselv, for alle første gang. Faren og sønnen kjører likevel ikke i samme klasse, da senior kjører en Escort, mens sønnen kjører bilen Petter vant VM med i 2005 - en firehjulstrekker med nesten 400 hestekrefter. Han påpeker videre at det er surt at broren, Henning Solberg, har rekorden for løpet, men legger ikke skjul på at det også er viktig å slå sønnen.

– Det er surt å tape, og enda verre hvis det skjer mot slektninger, sier han med et glis om munnen.

Skal hjelpe arrangøren videre

Petter har deltatt i mange løp omkring, og sier at det er gøy at det nå fokuseres på å lage til et bra løp i området.

– Jeg har vært mye i Kina, Japan, Amerika og mange land og gjort mye opplegg. Alt skjer nede i Oslo normalt. I år er dette hovedprioriteringa til meg og Oliver, det å følge opp dette løpet her, og de to neste årene, sier han.

– Vi vil få dette til å bli et enda større arrangement de neste årene. Kanskje vi kan få en Sebastian Loeb eller Marcus Grönholm hit senere, og få dette til å bli en enda større ting. Men jeg tror det er veldig bra det de gjør nå, med å jobbe lokalt og i Norge, og tar steg for steg, sier den tidligere verdensmesteren i rally og rallycross.

Solberg legger til at selve bakken de skal kjøre opp på lørdag ser veldig spennede ut.

– Bakken er helt fantastisk. Jeg så den når jeg kom opp hit i går kveld, og den går fort, og den er ikke lett. Det blir litt av en utfordring, avslutter Solberg, som gleder seg stort til lørdag.

populær: Oliver Solberg var svært populær i Bardu.
BILCROSS: Oliver Solberg i aksjon på bilcross-løpet.