Etter to seiere og en uavgjort, vant laget puljespillet med solide 8-1 i målforskjell.

Dermed gikk laget rett til 32-delsfinalen og der ventet svenske IFK Umeå, et lag som lekende lett vant sin gruppe.

Svenskene var hvassest før pause og fikk to kjappe scoringer. Til pause ledet de 2-0.

Grønntrøyene hevet seg etter pause og fikk også sin redusering.

FIL-guttene var nærme å utligne til 2-2, blant annet da Sverre Skoglund traff stolpen, men det ville seg ikke og Umeå vant 2-1. Dermed er Gothia Cup over for FIL for denne gang.

To forskjellige omganger

Trener Ard Sørensen kunne fortelle om en skuffet FIL-leir etter det sure tapet.

– Det er en skuffet gjeng her nå, både trenere og spillere. Det har vi grunn til å være også, vi hadde sjanser nok til å få 2-2, Vi leverer to vidt forskjellige omganger. I førsteomgang er vi der vi ikke skal være, sier Sørensen på telefon fra Sverige, og begrunner.

– Det handler blant annet om at vi blir tatt på litt trykk og duellstyrke, og vi slet med å takle akkurat det. Vi kommer ikke høyt nok i banen og de er tøffere og vil mer i førsteomgang. I fotball havner man ofte bakpå når det skjer, sier FIL-treneren.

Andreomgangen var han imidlertid godt fornøyd med.

– Andreomgangen er bra. Vi tar over etter hvert og produserer sjanser og står mer imot dem fysisk og trykker dem bakpå. Vi scorer og hadde flere bra sjanser til utligning.

– Sterkt å komme til A-sluttspill

Til tross for at man røk ut i 32-delsfinalen, mener Sørensen de har all grunn til å være fornøyd med turneringen totalt sett.

– Når du starter i en turnering som dette, så er målet alltid A-sluttspill —og det klarte vi. Faren etterpå er jo alltid at man ryker der, som vi gjorde nå. Det var svært få gruppevinnere som møttes, men det gjorde vi, sier han.

FIL slapp nemlig å spille 64-delsfinalen som gruppevinner og gikk rett til 32-delsfinalen.

Om FIL hadde blitt nummer tre eller fire i sin gruppe, ville de havnet i B-sluttspillet. Der ville motstanden vært dårligere og man ville sannsynigvis fått flere kamper. Men Sørensen ville ikke byttet ut et slikt scenario mot A-sluttspill.

– Nei, jeg ville ikke det. Det viser styrke i laget å komme til A-sluttspillet. Det var tre gode lag i gruppen vår og et nytt bra lag i dag, sier han.

Nå får i stedet laget muligheten til å gjøre andre ting og oppleve Göteborg og Liseberg. Laget reiser ikke hjem før på søndag.

UTE: Umeå ble for sterke for FIL og grønntrøyene tapte 1-2. Dermed er Gothia Cup over for denne gang. Foto: Privat