For grønntrøyene skulle mye gå galt om det ikke skulle bli A-sluttspill, etter at laget hadde gitt seg selv et best tenkelig utgangspunkt med seks poeng og 7-0 i målforskjell på de to første kampene.

Gruppevinner

Den syltynne teorien som kunne sendt laget ned på 3.plass i gruppa ble det imidlertid aldri noe av. Sverre Skoglund sendte FIL opp i 1-0 etter 19 minutter, mens Ryan utlignet til 1-1 etter 49 minutter.

Med uavgjort og 1-1 vinner FIL dermed sin gruppe med syv poeng og 8-1 i målforskjell.

Til B-sluttspillet

For Vardens J16-lag var utgangspunket foran den siste kampen i gruppespillet langt verre. Med tap i de to første kampene var laget avhengig av å vinne med to mål i onsdagens kamp mot Boo FF fra Sverige, samtidig som Benfica slo Linköping.

Benfica gjorde jobben og slo Linköping hele 5-1, men Varden klarte bare 1-1 mot Boo. Det svenske laget tok ledelsen etter 34 minutter, mens Emma Granlind utlignet for Varden helt på tampen.

Dermed ender Varden sist i sin gruppe med ett poeng. Dermed blir det B-sluttspill i Gothia Cup, på det ellers så seiersvante laget.