Etter to seiere og 7-0 i målforskjell skulle fryktelig mye gå galt i den siste kampen mot engelske Ryan FC for at FIL ikke nådde A-sluttspillet i Gothia Cup.

Og A-sluttspillet og gruppeseieren var aldri i fare heller. I en jevn og tett kamp var det Sverre Skoglund og FIL som tok ledelsen 1-0 i kampen mot Ryan. Dette etter 19 minutters spill. Samme Skoglund kunne økt til 2-0 på straffe, men bommet og ballen gikk utenfor.

I 32-delsfinalen møter de svenske Umeå, torsdag formiddag.

Tenkte ikke på ulike scenarioer

– Vi er fornøyd. Vi er i A-sluttspillet og det er ikke verst bare det. Nå handler det om å nullstille, det er ny kamp i morgen, og vi merker det blir litt slitasje på spillerne. Nå handler det om å gjøre de rette tingene mellom kampene, sier trener Ard Sørensen til Folkebladet.

– Inngangen var helt som en vanlig kamp. Vi fokuserte ikke på det i det hele tatt. Å gå ut på banen og gjøre jobben, det er det det handler om. Ulike scenarioer, det tenkte vi ikke på i det hele tatt, sier Sørensen.

Roser spillerne

Torsdag venter Umeå fra Sverige i 32-delsfinalen. De vant også sin gruppe. Med tre seiere og 16-2 i målforskjell har de cruiset enkelt gjennom sin gruppe.

Trener Sørensen og flere fra støtteapparatet var onsdag formiddag for å se på laget de skal møte.

Sørensen forteller at han fikk rullert mye på laget i kampen mot Ryan. Friske bein i 30 varmegrader kan bli viktig i torsdagens kamp,

– Det var bare de siste ti minuttene at de hadde et overtak og det var viktig med friske bein til i morgen. Og at mange får spille og kjenne på det å være på banen, er også viktig, sier han.

Treneren er imponert over det laget har gjort i gruppespillet så langt.

– Ja, absolutt. De har levert hele veien rett og slett. De har vært fokusert og seriøs, så all honnør til guttene for det.

FIL kan juble for avansement og gruppeseier. Mandag venter svenske Umeå i 32delsfinalen. Foto: Privat
Sverre Skoglund.