Mandag åpnet de turneringen med å vinne 3-0 over svenske Vaksala.

Tirsdag fulgte de opp med en bunnsolid 4-0 seier over det meksikanske laget Club Reforma.

(Se video i videovinduet over)

FIL tok tidlig ledelsen ved Elisha Mulumba, som satte inn 1-0 alene med keeper etter fire minutter. 2-0 kom etter kvarteret ved Sverre Skoglund, som også han var kald alene med keeper. 2-0 var stillingen til pause.

– Meget bra jobb av guttene

Laget kom på banen på samme vis etter pause og ti minutter ut i omgangen satte Sverre Skoglund sitt andre for dagen da han la på til 3-0.

FIL hadde stålkontroll på kampen og forsøkte å bruke minst mulig krefter i varmen, men en scoring til orket de. Den var det Kristian Hansen som ekspederte i mål og FIL vant dermed kampen 4-0.

Det gjør at laget så godt som allerede er klare for A-sluttspillet, med en kamp igjen å spille i gruppespillet og det er kun syltyn teori som kan hindre laget i å gå videre dit nå.

– Dette har vært bra. Spesielt kampen i dag synes jeg er bra, sier treneren for laget, Ard Sørensen, og begrunner:

– Vi bruker ballen mye og lar de springe imellom i varmen. Vi er trygg med ballen bak og de blir sliten, og de sliter rett og slett, sier han.

Sparte krefter

Grønntrøyene hadde også sjanser nok til at det kunne blitt enda flere scoringer.

– Så er vi god når vi har muligheten. Vi skapte veldig mange sjanser. Guttene gjorde en meget bra jobb, sier FIL-treneren.

Det er kokvarmt og 30 varmegrader i Göteborg. Dermed var det et bevisst trekk å prøve å spare mest mulig krefter utover i kampen.

– Ja, nøkkelen var å la dem springe. Man blir sliten av å springe og har man roen så sparer man krefter. Så det var en smart inngang i dag, sier Sørensen.

Gruppevinner?

Slik gruppa ligger an før onsdagens kamp, ligger Finnsnes svært godt an med tanke på å bli gruppevinner.

Vaksala slo engelske Ryan FC med 1-0, tirsdag. Det betyr at FILs motstander på onsdag, Ryan FC, må vinne med flere mål mot FIL for å kunne gå forbi.

Før kampen står FIL med 7-0 i målforskjell og syv plussmål. Ryan står med 1-1 og null i målforskjell. Det er med andre ord svært store muligheter for at Lenvik-laget blir gruppevinner også.

Den syltynne teorien som gjør at FIL ikke går til A-sluttspillet er hvis de taper med fire mål mot Ryan, i tillegg til at Vaksala slår Club Reforma med seks mål.

VIDERE: FILs juniorer er etter alt og dømme videre til A-sluttspillet i G18-klassen etter to seiere og 7-0 i målforskjell.Foto: Privat Foto: Privat