Mandag spilte FIL sin første kamp i Gothia Cup i Sverige.

Motstander var svenske Vaksala SK.

Grønntrøyene fikk en god start med scoring allerede etter fem minutter ved Sverre Skoglund.

– Det var selvfølgelig fantastisk å åpne målkontoen i turneringa for hele laget. En fantastisk følelse, sier Skoglund på telefon fra Sverige.

Sto høyt

Etter 25 minutter, i førsteomgangens siste minutt, doblet Kristian Hansen ledelsen, og FIL gikk til pause med 2-0.

Den svenske motstanderen klarte ikke å komme tilbake i andreomgang og i stedet satte FILs Elisha Mulumba inn 3-0 etter 46 minutter. Det ble også sluttresultatet.

Sverre Skoglund beskriver kampen slik:

– Vi tok en tidlig ledelse etter fem minutter og hadde god kontroll, og vi sto høyt på dem. Det gjorde at de ikke fikk til spillet sitt. Utover i kampen får de noen sjanser, men til slutt punkterer vi førsteomgangen med 2-0, forteller han.

Skoglund forteller om et solid FIL-forsvar i kampen.

– I andreomgang gjorde vi noen bytter og prøvde å gå ut som i førsteomgang og produsere like mye. De var mer «på» oss i andreomgang, men de klarte ikke å score og vi hadde et solid forsvar i dag. Etter hvert fikk vi roet det ned og så fikk vi 3-0 og pungterte kampen, sier Skoglund, som beskriver Vaksala som et veldig spillende lag.

– Hvis vi senket oss, så fikk de lov til å trille ball, men når vi gikk høyt på dem, så hadde vi kontroll, sier han.

Til kampen i taxi

Oppladningen til kampen kunne imidlertid vært bedre.

– Vi startet med å ta feil buss, så vi måtte ta taxi til kampen. Vi var der 20 minutter før kampstart og måtte bare hive oss i gang med oppvarming. Men etter det var alle enig om glemme det og starte å fokusere på kampen, sier FIL-spilleren.

Tirsdag venter mekikansk motstand når FIL møter Club Reforma.

– Vi har fått rapporter fra Frank Berntzen på at det kan bli en amper kamp med mye temperatur. Vi må fortsette der vi slapp med å gi alt og vinne dueller, sier Skoglund.

Mandag ettermiddag skulle laget dra å se kampen mellom Clup Reforma og Ryan FC, de to andre lagene i gruppa. Den kampen endte forøvrig med 1-0 til det engelske laget.

GOD: Noor Ahmed ble fremhevet som banens beste etter kampen.