Hylte av glede da de ble utropt som vinnere

Vant EM-gull i Belgia

Da de 11 jentene fra Bardufoss Gym & Turn ble kalt opp på podiet i belgiske Liege ante de ikke at de hadde vunnet gullmedaljen i European gym for life Challenge.

GULLJENTENE: Fra venstre ser vi Julie Ribe, Mona Elise Martinsen, Sina Hagen Norvik, Ida-Marie Indresand, Nur Eivor Yenice, Adelen Victoria Dahl, Maria Fossum Kvello, Camilla Berglund, Sofie Lundahl Leivseth, Frida Kristine Ryeng og Synne Husby.  Foto: PRIVAT

LEDEREN: Lise Hagensen har vært den som har ledet og trent turntroppen foran European gym for life Challenge.  Foto: Stian Jakobsen

sport

Ikke rart at turnjentene fra nord hylte av glede da trener Lise Hagensen til slutt forstod at det var gullmedalje det dreide seg om da hun ble ropt opp sammen med de 11 jentene og gikk fram på podiet.

Ville av glede

– Jeg hadde egentlig litt problemer med å forstå det litt gebrokne språket som ble ført, men da en norsk representant kom bort til meg og gratulerte oss med gull, skjønte jeg at det ble noe mer enn bronse eller sølv, forteller Hagensen på telefon fra København.

– Og da jeg snudde meg og fortalte dette til jentene ble de helt ville av glede - en virkelig stor stund for dem etter mange måneder med hard trening foran dette stevnet.

– Bardufoss Gym & Turn stilte med 11 jenter i det første EM noensinne i European gym for life Challenge som ble arrangert i den belgiske byen Liege. Troppen stilte i fri klasse, som vil si at de ikke brukte apparater.

Hadde godfølelsen

– Jeg hadde en ganske god følelse allerede under oppvarmingen noen timer før vi skulle inn og opptre, sier Hangensen.

Turnjentene mellomlandet i København på vei hjem, og var hjemme på Bardufoss rundt halv ni søndag kveld. Hun forteller at mange av troppene de konkurrerte med flere ganger ga applaus til de nordnorske turnjentene mens de viste seg fram på treninga.

Og den samme gode følelsen sier Hagensen hun hadde da hun sto på sidelinja og så på oppvisningen fra sine turnjenter.

Utstråling og glød

Treneren forteller at hun så at jentene gjennomførte det tre minutter lange programmet med en sterk glød og en entusiasme som hun så gjorde et godt inntrykk på dommere og publikum.

– Jeg så at de stortrivdes ute på teppet, og den utstrålingen de viste må jo ha gått hjem hos de frie dommerne. Men uansett sa jeg til jentene at nå hadde vi gjort en god jobb, og det var da bare å vente de drøye to timene før avgjørelsen falt.

Hagensen forteller at EM-turnerne startet de første treningene allerede i fjor høst, og har intensivert forberedelsen etter hvert som mesterskapet nærmet seg. De 11 turnerne er blitt belønnet med hver sin gullmedalje og ett diplom, mens Bardufoss Gym & Turn har fått sin EM-pokal i glass med inngravereringer.