Det har lenge vært snakk om at Henrik Johnsgård kom til å bli tilbudt en proffkontrakt med eliteserieklubben Tromsø IL.

Silsand-gutten gikk ut av NTG (Norges Toppidrettsgymnas) på Alfheim nå i vår og er en av få som kan komme til å gå ut derfra med en proffkontrakt i bagasjen.

– Det er ingenting som er signert, det er det ikke, sier Johnsgård til Folkebladet.

– Jeg har fått signaler på at jeg får det, men vi har ikke kommet så langt at noe er bestemt. forteller han.

Vil ikke være «listefyll»

Som hos alle andre som går på NTG, er målet når man går ut å få proffkontrakt med TIL.

Det er imidlertid de færreste som får det, men Johnsgård kan altså komme til å bli en av dem som kommer seg gjennom et trangt nåløye.

Men Johnsgård er klar på at han ikke kommer til å signere en proffkontrakt bare for å gjøre det.

– Det er klart, da er det målet nådd. Men det handler ikke så mye om den kontrakten for min del. Det handler om å spille fotball å ha det artig. Jeg legger ikke så mye prestisje i en kontrakt. Hvis det ikke er det rette for meg, så er det ikke det. Jeg har ikke noe mål om å signere en a-kontrakt bare for å være «listefyll». Jeg vil ha det artig med fotballen og prioritere det først og fremst. Jeg signerer ikke bare for å signere, sier han.

Det har vært snakk om et utlån til Alta IF i 2.divisjon i høst, men det blir sannsynligvis ikke noe av.

– De følte de hadde nok dekning på mine posisjoner og da er det vel ikke noe poeng i å hente meg for dem, forteller han.

– Jobben må gjøres selv

Nå skal han trene med Obosliga-klubben TUIL på andre sida av Tromsø-brua.

– Det er bare noen treninger og hva mer som kommer ut av det, det får vi bare se, sier han.

– Kan et utlån dit bli aktuelt?

– Jo da, det kan fort bli aktuelt, svarer han.

TILs Lasse Nilsen, som i dag er en svært viktig brikke på TILs A-lag i eliteserien, hadde stor sukess med et halvt år hos TUIL i Obosligaen. Selv om Nilsen var noen år eldre enn Johnsgård på det tidspunktet, er likhetene tilstede, i og med at begge er venstrebeinte og kan spille både venstreback og venstrekant.

På spørsmål om Nilsen er en en inspirasjon og et godt eksempel til etterfølgelse, svarer Johnsgård slik:

– Ja, klart han er det. Men jobben må gjøres selv. Man er i en egen situasjon. Det er ikke bare å gå i samme fotsporene til noen andre, jobben må gjøres selv. sier han.

Oppstykket sesong

19-åringen har slitt med både skader og sykdom denne sesongen, men kom seg på banen etterhvert. I vår har det blitt seks kamper for TIL i den nasjonale G19-serien og tre kamper for TIL 2 i 4.divisjon.

– Jeg har vært litt skadet, og slitt med både det og sykdom, så det har vært en oppstykket sesong til nå. Midt i vårsesongen var jeg i godt slag og jeg håper å komme tilbake til det nå.

Sykdommen det er snakk om, er et virus som «slo han ut» for en periode, men det er en sene i foten han har slitt mest med.

Johnsgård tror han kanskje vet mer om hva som skjer videre etter treningsoppholdet med TUIL.

– Det er lite nytt nå, men vi får se etter at jeg har trent ned TUIL. Så får vi se om hva som skjer etter det, sier han.

Han skal trene med TUIL over helga, og sannsynligvis få noen minutter i en treningskamp mot moderklubben FK Senja på mandag.

– Om alt går alt går etter planen så håper jeg på å få spille litt der, avslutter han.