Det nærmer seg Norges Rå-este Bakkeløp i Målselv. Startskuddet for løpet går lørdag 21.juli, med påfølgende arrangementer i Bardu og på Bardufoss i dagene i forveien.

Bergenseren Andreas Bakkerud, som forøvrig ligger på 2.plass sammenlagt i rallycross-VM i skrivende stund, tror at Oliver Solberg kommer til å bli den kjappeste føreren opp Målselv Fjellandsby i år.

– Jeg tror Oliver tar beste- tiden i årets løp. Han er ung, lærer fort og har en bra bil. Men jeg tviler på at han slår banerekorden til sin onkel Henning. Men det skal jeg forsøke på – neste år, sier Andreas Bakkerud i en presse-melding.

Skal nordover igjen

Bakkerud var selv raskest i fjor. På lynraske ett minutt og 41 sekunder, føk bergenseren oppover bakkene.

Dessverre for han, var han uheldig og kom borti en kjegle på vei opp. Dermed ble han idømt fem sekunder tilleggstid og seieren gikk til Henning Solberg. Henning Solberg har dermed den offisielle banerekorden på ett minutt og 45 sekunder.

– Jeg tror banerekorden overlever i år. Men neste år har jeg planer om å komme nordover for å delta igjen. Da skal jeg forsøke å kjøre minst like fort som i fjor, uten å komme borti noen kjegler på veien, sier den dobbelte rallycross-europamesteren.

– Magisk å få oppleve det

Bakkerud roser Norges Råeste Bakkeløp og sier at det var magisk å få oppleve arrangementet i Midt-Troms forrige sommer.

– For meg var det helt magisk å få oppleve Norges Råeste Bakkeløp. Så bra, og samtidig så forskjellig fra det jeg vanligvis driver med. Et fantastisk publikum, engasjerte funksjonærer og et uvanlig trivelig miljø rundt løpet, forklarer Bakkerud, som beklager at han ikke får stilt til start i årets bakkeløp.

Bakkerud fikk også vært med på litt av hvert utenom selve bilkjøringen i fjor.

– Laksefiskingen på torsdagskvelden, og helikopter-turen med Forsvaret i den mektige naturen, var defini- tive høydepunkt. For ikke å snakke om avsluttingsfesten på lørdag. Jeg traff utrolig mange trivelige folk der. Men jeg ble litt betenkt da de lokale deltakerne sa at det var vanlig å feste til sola gikk ned. Og vi var jo midt i midnatt-solperioden, avslutter Bakkerud.