De har spilt sammen i Sortland, Finnsnes, Krokelvdalen, Skarp og for futsallaget Vesterålen futsal.

I år skulle de — for første gang siden 2011 — spille på forskjellige lag i samme divisjon

Men nå er de i ferd med å gjenforenes, når Julian Aloyseous går fra Skarp til Finnsnes, og dermed blir lagkamerat med broren Thomas i den grønne trøya.

– En fin type

– Det dukket opp en mulighet og han ville spille for oss. Da var ikke vi vanskelig å be. Vi var for så vidt interessert før sesongen også, men da var det ikke så aktuelt. Så det blir en liten familiesammenkomst, forteller FIL-trener Alexander Samuelsen.

Julian spilte i Finnsnes i 2012 og 2013 også.

Det formelle er ikke klart enda, men går etter all sannsynlighet i orden.

– Han har vært tidligere i FIL og kjenner klubben godt. Han er en fin type både på og utenfor banen, sier FIL-treneren.

Venstrebein

Julian Aloyseous er venstrebeint og vil fort bli å se som venstre vingback i FILs 3-5-2 system.

– Nå har han spilt både i midtbaneleddet og beklet begge backer i Skarp, samt kantposisjon. Så han er en potet. Han kommer inn og gir en dybde i stallen og en er en spiller som kan bekle mange posisjoner. I utgangspunktet tenker vi han som venstre vingback, så får vi se, sier Samuelsen.

Som tidligere omtalt, er også Fløyas Martin Skogstad på vei til FIL. Det er også TUILs ungutt Sebastian Ottesen.

Også Skogstad er venstrebeint, noe FIL har savnet.

– Skogstad har tidligere vært i Finnsnes og er en spiller jeg alltid har likt, både når jeg spilte med han selv og når jeg har sett han i Fløya. Han er rolig med ball, løpsvillig og har en veldig fin fot. En spiller jeg forventer mye av og jeg tror det blir en bra match, sier Samuelsen.

– Sebastian er «up and coming». Han er ung og bare 19 år. Han får gode skussmål fra TUIL og Gaute Helstrup. Tanken er at han skal trene med TUIL sitt A-lag etter hvert noen ganger i uken. Det viser at TUIL har tro på han for fremtiden. Han har fart og dribleferdigheter og er absolutt en fin tilvekst som også kan bekle flere posisjoner.

Det formelle er ikke helt i boks når det gjelder Martin Skogstad og Sebastian Ottesen heller.

Anvendelige

Felles for alle tre er at alle er anvendelige og kan brukes flere steder på banen.

– Det er det fine med at vi får færre inn enn vi slipper ut, og det er at vi får anvedelige spillere som kan spille i flere posisjoner. Det gir en trygghet, mener Alexander Samuelsen.

FIL mister både Gharib Gerkondani, Joakim Nilsen, Fredrik Pedersen og Benjamin Fjellstad Thomassen i sommer. Etter hvert, i starten av august, forsvinner også Mathias Bendiksen og Tobias Kvalvik Henriksen. De to sistnevnte, og Fredrik Pedersen skal til USA for skolegang der.

De nye signeringene er med andre ord kjærkomne.

– Ting ser bra ut, absolutt. Det er det viktigste, sier Samuelsen, som også forteller at det jobbes med keepersituasjonen.

Laget trenger nemlig en ny reservekeeper. Et alternativ er Marcus Otterstad fra rekruttlaget, om han flytter til Tromsø til høsten for å gå på skole.

– Et annet alternativ er Tor-Inge (Kristiansen, tidligere spiller og keepertrener i FIL). Han har vi også vært i kontakt med og kanskje gjør han et tolvte comeback, humrer Samuelsen.

Fløyas Martin Skogstad går også mot en overgang fra Fløya til Finnsnes. Foto: Ronald Johansen/iTromsø