Bakkeløpet i Målselv Fjellandsby ble for første gang arrangert for åtte år siden. Den gang med et fåtall antall deltagere.

Åtte år senere har arrangementet blitt til noe helt annet. Om litt over en uke går en firedagers motorsportfestival i gang i Midt-Troms, og det kommer både nasjonale og internasjonale stjerner nordover, som Petter Solberg og sønnen Oliver, Henning Solberg og Andreas Bakkerud.

Viktige avtaler

Men det kommer ikke til å stoppe der og Norges Råeste Bakkeløp (NRB) vil bli enda større.

NRB har nå inngått viktige samarbeidsavtaler med to av landets viktigste arenaer for motorsport.

– NRB har planer og ambisjoner om å bli både større og mer profesjonelle i åra som kommer, og da må vi ta tak i de mulighetene som finnes, både nasjonalt og internasjonalt, sier primus motor, Jan Helge Nilssen i en pressemelding.

Arrangøren ønsker å trekke mer publikum fra sør-Norge og de to avtalene man nå har inngått, er med Oslo Motor Show (OMS) og Gatebil.

Avtalen går ut på at de respektive arrangørene skal samarbeide om gjensidig markedsføring. Det betyr blant annet at Oslo Motor Show og Gatebil vil ha godt synlige bidrag under årets utgave av Norges Råeste Bakkeløp og den fire dager lange motorsportfestivalen.

– Vinn-vinn

Mens NRB har ambisjoner om å trekke til seg mer folk fra Sør-Norge, har Oslo Motor Show og Gatebil ambisjoner om å markedsføre seg mer her Nord.

– Det neste året skal NRB styrke sin merkevare og bli enda mer kjent i Sør-Norge. Mens OMS og Gatebil på sin side ønsker å markedsføre seg mot bilentusiaster her nord. Så dette er en vinn-vinn situasjon for alle de tre partene, forteller Jan Helge Nilssen

Forøvrig er Oslo Motor Show Norges desidert største motor-arrangement med godt over 40.000 besøkende over tre utstillingsdager hos Norges Varemesse på Lillestrøm hver høst. Gatebil arrangerer flere arrangementer i Norge og Sverige hvert år, også de med et samlet besøkstall på rundt 40.000.

Årets motorsportfestival i Midt-Troms starter om litt over en uke. Selve bakkeløpet går av stabelen noen dager senere, lørdag 21.juli.