I uke 29 blir det en ordentlig motorsportfest i Midt-Troms.

Onsdag 18.juli foregår det på NAF-banen i Bardu. Dagen etter går ”Norges råeste bilcrossløp” av stabelen på Bardu Motorsport senter. Fredag blir oppvisningskjøring i Bardufoss sentrum og på innfartsveien til fjellandsbyen på kvelden samme dag, før selve bakkeløpet går i gang lørdagen denne juli-uka.

Bilcrossløpet arrangeres av NMK Bardu i samarbeid med Norges råeste bakkeløp, og det er hektiske dager hos arrangøren allerede. Blant annet holder de på med å bygge to nye biler som skal være med på løpet.

– Det er hektisk aktivitet på klubbhuset. Vi bygger to biler nå (Opel) som vi skal ha klar til det løpet. Så det er mye dugnad nå, forteller Roger Jenssen i NMK Bardu til Folkebladet.

Celebert selskap

Det er allerede kjent at det blir celebre gjester og førere på selve bakkeløpet i fjellands-byen, men det kan man trygt si at det blir på bilcross-løpet i Bardu også.

De samme førerne kommer nemlig dit og publikum kan forvente å få se førere som Martin Schanke, Andreas Bakkerud og flere blad fra den velkjente Solberg-familien.

Totalt skal 18 team i aksjon. På hvert lag vil det være en junior-fører, en senior-fører og en kjendis-fører. Hvert lag vil også ha to mekanikere.

– Her blir det en god miks av unge, lokale, og nasjonale og internasjonale førere?

– Ja, det blir faktisk talt det. Det er spennende for alle parter. Så får vi se om noen klarer å kjøre fra disse kjendisene eller ikke, humrer Jenssen.

– Schanke, Bakkerud, Solberg, og alle de som skal kjøre i fjellandsbyen noen dager etterpå. De folkene som kjører der er mange, så dette blir jo et stort arrangement i hele Indre Troms, sier Jenssen.

Det er ikke ”bare” på grunn av alle de store navnene som kommer, at dette vil bli et annerledes bilcrossløp. Det skal nemlig kjøres et såkalt ”timesløp”, hvor det er om å kjøre lengst mulig og flest mulig runder, kort forklart.

– Det blir en annen type form for bilcrossløp, men regle- mentet og sikkerheten er den samme. Man må ha flaggposter, medisinsk ansvarlig og jury. Det er samme måten å arrangere billøp på, bare en annen måte å kjøre på, sier Jenssen.

Stor arrangørstab

Det er mange aktører som er i sving for å gjennomføre et arrangement som dette.

– Det blir mange funksjonærer, og totalt sett med vakter og parkeringsvakter er vi bortimot 50 personer som må hjelpe til med alt. Salg av mat og den logistikken har vi jo også. Men det er jo flaggvakter på banen og sikkerheten som først og fremst står i høysete, forteller Roger Jenssen.

Men interessen for å være med på dette, gjør at Jenssen ikke ser på det som noe problem.

– Folk er positive til at det skjer noe og at vi får være med på dette her. Det er artig og spennende. Det blir noe nytt, det har vel aldri vært gjort noe som dette i Indre Troms tidligere.

– Betyr mye

Jenssen tror det er viktig for NMK Bardu som klubb også, at de får være med å arrangere noe såpass stort.

– Jeg tror det betyr veldig mye. For det første, det at vi arrangerer, og får folk til å stille opp. Det viser at dugnadsånden er stor og viser seg at det er artig å holde på med ting som det her, sier han.

Billettsalget har gått bra, og mange av de forhåndssolgte billettene så langt er helgepass som inkluderer alle arrangementene i midten av måneden.

– Motorsporten fenger, det viser seg. Det er noe folk synes er artig å se på og være med på. At interessen har vært stor blant teamene, det kunne man nesten regne med.

KJENDISER: (Fra venstre) Andreas Bakkerud, Henning Solberg og Vidar Tømmerås utgjorde topp 3 i fjorårets bakkeløp. Du kan også få se dem under bilcrossløpet i Bardu. Foto: Stein Wilhelmsen