Haugan gikk inn i jobben i mars 2016 og har dermed hatt jobben i snart to og et halvt år.

Bakgrunnen for at hun nå gir seg er følgende:

– Jeg gikk inn i klubben for å få til noe, med en ambisjon om å snu den og jeg hadde motivasjon om å få klubben på plass. Den var litt på «halv åtte» da jeg kom, men det er ikke uvanlig at en klubb kan være det. Men motivajonen var i alle fall å få økonomien på plass, forteller hun til Folkebladet, og fortsetter:

– Det har alltid ligget i kortene at det ikke var der jeg skulle bli resten av livet. Jeg er blitt såpass voksen, at nå vil jeg ha en jobb hvor jeg vil være i mange år, og det var aldri planen at det skulle være i FK Senja. Jeg føler jeg har gjort det jeg skulle gjøre, så nå er jeg klar for å gjøre noe nytt, sier Haugan.

Hun skal gå ut oppsigelsestiden på tre måneder før hun starter i ny jobb hos JobZone som skal etablere seg på Finnsnes.

– En spennende jobb

I løpet av hennes tid i klubben har underskudd blitt snudd til overskudd. I 2017 gikk klubben med 370 000 i overskudd.

Haugan forteller om to fine år i klubben.

– Det er en flott klubb og jeg er veldig glad i FK Senja, og vil alltid være det. Det er en fin arbeidsplass, selv om det har vært tøffe tak. Men det er det i alle jobber, sier hun.

FK Senja har allerede lyst ut stillingen som ny daglig leder. Haugan er glad for at ting er under kontroll før neste person skal ta over.

– Jeg vil si det er en attraktiv og spennende jobb. Vi har mye spennende på gang, og i tillegg til meg er det mange i styret og andre som har jobbet godt for at ting ser lyst ut nå, sier Haugan.

Hun mener at jobben hun har hatt i snart to og et halvt år, har vært veldig givende.

– Det er en jobb du gjør for barn og ungdom, det er derfor man er der, for å gi et best mulig tilbud for ungene våre, og det er en givende jobb i seg selv. Det er nok mer jobb enn mange tror, det er tross alt over 300 unger der, og alle har foreldre og besteforeldre med meninger. Det er en spesiell, men givende jobb, mener hun.

Dugnadsånd

Og hun trekker frem det gode miljøet og dugnadsånden i klubben som gode minner i løpet av sin tid i klubben.

– Jeg har to år med mange gode minner og bra ting som har skjedd. Det er et veldig godt miljø og mange fine personer som ofte er innom kontoret. Dugnadshjertet i klubben er veldig stort, forteller hun.

– Mange sa til meg da jeg tok jobben, at det var en veldig ensom jobb. Men jeg kan love at jeg ikke har sittet mye alene. Det er mye folk i dørene på klubbhuset og noen gang må man stå over fordi det er så å mye gjøre, humrer hun.

Nå skal hun avslutte med å legge best mulig til rette for den som overtar.

– Jeg ønsker å legge best mulig til rette for neste person. Jeg har veldig lyst til at det jeg, styret og klubben har gjort i min periode, skal vedlikeholdes.

– Ikke ideelt

Det er ikke bare Silje Christine Haugan som slutter i sin stilling i FK Senja. Ganske nylig ble det klart at også Hogne Eidissen vil fratre sin rolle som styreleder i klubben.

– Det må gå sin gang. Vi har lyst ut Silje sin stilling og valgkomiteen holder på å finne en ny styreleder. Det er ikke ideelt at det skjer samtidig, sier Walter Johnsgård, som er sportslig leder i klubben.

Han beroliger likevel om at de skal «stå han av» og komme seg helskinnet gjennom perioden.

– Ja da, det tror jeg vi gjør. Vi har nok noen pensjonister som kan ty til med litt ekstra hjelp. At vi blir å få en måned eller to uten daglig leder, det tror jeg vi kan risikere å måtte få. Det er ikke ideelt med begge ut samtidig. Folk starter i nye jobber og med Hogne sin situasjon, så er det bare sånn det der. Vi har mye gode folk i klubben og noen som kan trø til litt ekstra. Vi var «mellombar» noen måneder før Silje kom inn i den jobben for over to år siden også, sier Johnsgård.

Klubben har som sagt lyst ut den ledige stillingen som daglig leder allerede, og Johnsgård håper det kommer kjapt på plass.

– Vi har vært ute for noen vinterstormer før. Fordelen i forhold til tidligere, er at vi har kontroll på en del ting nå, som vi må ha kontroll på, sier han.

GÅR AV: Hogne Eidissen går av som styrelder i FK Senja. Foto: Maria Holm Simonsen