Trapper ned på skolearbeidet

Nå skal han ha fullt fokus på langrenn

Erik Valnes (22) vil satse for fullt i skisporet fra kommende sesong av, og trapper dermed ned på skolearbeidet.

SATSER: Erik Valnes skal trappe ned på skolen og konsentrere seg mer om om å gå fort på ski. Her fra da han tok gull på springen i U23-VM i vinteren som var.  Foto: Foto: Ørjan Ellingvåg / NTB scanpix

sport

22-åringen fra Sørreisa har markert seg både nasjonalt og internasjonalt de siste to årene. Høydepunktet kom med gull på sprinten i U23-VM i svetisiske Goms i vinteren som var. I tillegg har Valnes flere ganger fått sjansen på sprint i verdenscupen.

Etter de gode prestasjonene forrige vinter, uttalte Valnes at han håpte på sponsorhjelp, slik at han kunne satse hundre prosent på langrennssatsingen. I fjor studerte han Økonomi og Administrasjon ved siden av skisatsingen, og han uttalte åpenhjertig at det var tøft å få det til å gå rundt økonomisk også.