Klart for sykkelritt i vakre omgivelser

Lørdag er det klart for Sans Senja Offroad.

VANT: Mona Vassbotn fra Troms vant dameklassen i det som var et testritt i fjor.  Foto: Sans Senja / Pål Jakobsen

50: Det er et tak på 50 deltagere på årets Sans Senja Offroad. Her fra starten i fjor.  Foto: Sans Senja / Pål Jakobsen

sport

Løpet er et sykkelritt i terrenget på Senja og er for både de mest aktive og mosjonistene.

For den aktive rytteren er det 49 kilometer og 1588 høyde-metre, og for mosjonisten blir det 43,5 kilometer og 1287 høydemetre. Rekruttene får 27 kilometer med primært stier og litt traktorvei.

Starten og mål er på Sazza i Øverbotn på Senja. Løypen tar rytterne inn over Vangsvika, Sollia, og for aktiv-klassen opp på Rubbestadfjellet.

Kjell Harald Horn i Sans Senja tror både de beste i konkurranse-klassen og blant mosjonistene vil komme i mål på rundt tre timer.

– Konkurranse-tiden vil ligge på litt under tre timer og den var på to timer og 50 minutter i fjor. Mosjonistene sykler kortere, men jeg tipper også at de vil komme i mål på rundt tre timer. De sykler ut i lag, og kommer nok ganske tett inn i mål også. Det er greit for det sosiale også, at man får samlet alle sammen, pluss publikum, mener Horn.

Tak på 50

Løypetraseen er endret litt siden i fjor.

– Vi har satt traseen og justert den litt i forhold til i fjor på hvor vanskelig den var. Nå er det en trase som skal tilfredsstille alle, forteller Horn, som ikke tror årets trase er noe dårligere enn i fjor.

– Den blir ikke noe dårligere. Den blir fin og deltagerne skal få kose seg, sier han.

I fjor var dette bare et testritt. I år er det åpent for alle, med et tak på 50 deltagere, og det er enda ikke helt fullt. På grunn av administrative årsaker er Horn glad for å ha satt et tak på 50 deltagere.

– Crewet har jeg akkurat brukt på Skyrace og det ble mye jobb på dem med de spesielle omstendighetene det var der. Jeg er glad jeg har satt den grensen på 50. Administrativt kan det nok være veldig greit med den grensen, sier han.

Oppfordrer de ferske

Horn oppfordrer spesielt ferske deltagere som vil prøve seg på terrengritt til å delta, og mener dette er det perfekte rittet for å prøve seg litt frem.

– Om mosjonister vil prøve, så er dette løpet for å prøve. Det legges veldig opp for dem og at de kan være med på dette. Hvis de har lyst til å prøve, så legges det opp til at dette er gjennomførbart for de fleste. Selvfølgelig ikke på tre timer, men alle skal få seg en god opplevelse, forsikrer han om.

Og tilbakemeldingene i fjor var bra.

– Det er en fin løype å sykle i, den gjør ikke interessen noe dårligere i alle fall. Vi fikk gode tilbakemeldinger fjor på at dette var virkelig var gøy.