FK Senja slo Finnsnes 2-0 i "Slaget om Gisundet" fredag kveld, etter scoringer av Sebastian Jensen og Christer Johnsgård.

Seieren førte hjemmelaget til topps i 3.divisjon avdeling 6. I alle fall frem til søndag, når Junkeren kan gå forbi igjen med seier borte over Melbo.

FK Senja-trener Kjetil Warholm vil likevel ikke fokusere for mye på tabellen enda.

– Vi har møtt alle topplagene hjemme, bortsett fra Junkeren, så har vi Frigg også etter ferien. Men vi skal bort å reise mye mot gode lag i høst. Vi skal ikke se så mye på den tabellen enda. Vi må vise at vi kan reise bort og slå topplag på bortebane. Gjør vi det, kan vi se på den, sier Warholm etter kampslutt.

Christer Johnsgård hadde både målgivende og scoring i fredagens kamp. Spissen hadde imidlertid ikke tenkt på at laget nå leder serien, men sier at ting ser lyst ut foran høstsesongen.

– Ja, det har jeg faktisk ikke tenkt så mye på. Så lenge vi vinner og henger med der oppe, så er det bra. Det kan skifte mange ganger hvem som leder. Men vi er blitt veldig god med ballen i laget nå, tar de overgangene vi får og det ser veldig bra ut. Vi har spilt oss i god form, sier spissen.

Spiss-samarbeid

Senjas spissduo med Christer Johnsgård og Sebastian Jensen, ble avgjørende i kampen mot Finnsnes.

Johnsgård serverte en strøken pasning gjennom til Sebastian Jensen på 1-0, og sistnevnte satte ballen nydelig over Finnsnes-keeper, og tidligere Senja-keeper, Fredrik Bakkelund. Nevnte Johnsgård var også mannen som satte inn 2-0.

– Vi har jo trent en del i lag, men så handler det jo litt om at laget setter seg mer når det er spilt en del kamper. Dynamikken i bevegelsen er bedre enn hva den var tidligere i sesongen, sier Johnsgård om samarbeidet.

– De funker bra i lag. Det er to gode spillere og når de finner hverandre også, så er det vanskelig å få has på dem, sier trener Kjetil Warholm.

– Ikke tilfeldig med kontringsmål

Senja-treneren oppsummerer 2-0 kampen mot Finnsnes slik:

– Det er to gode lag, så det var helt åpenbart at det kom til å bli en jevn match. I førsteomgang scorer vi på vår sjanse og de bommer på straffen sin. I andreomgang blir vi presset litt i perioder, men vi er farlige på kontringer og det har vi vist før også. Det viser vi igjen og det er ikke tilfeldig at vi scorer på kontring i andreomgang, sier Warholm.

Hjemmelaget og forsvarte seg også meget godt, og et Finnsnes-lag som normalt skaper mange målsjanser, slet med det nettopp det i fredagens lokaloppgjør.

– Vi har et voksent lag som står imot en del trøkk når de kommer med baller inn i feltet. Vi har et godt forsvar rett og slett, sier Warholm, som gliste bredt etter seieren over rivalen.

– Det er alltid deilig å slå Finnsnes. Det var kjempeartig rett og slett, gliser han.