Det ble en suveren seier til Lasse Finstad i det 66 kilometer lange løpet som startet klokken 05:00 lørdag morgen.

– Det var som forventet. Det var veldig langt og mye variert terreng, både myr, steinrøyser, tåke, regn og snø. Myrpartiene var definitivt det verste. Det har regnet så mye at du får gjørme over hele kroppen fra rundt 12 kilometer og inn til 28 kilometer ca, sier 28-åringen.

Allerede etter to kilometer hadde Finstad ristet av seg konkonkurentene. Nærmeste konkurrent kom inn drøyt to timer etter vinnertiden på 8 timer og 53 minutter.

– Jeg hadde en strategi om å løpe fra de andre helt fra starten av. Jeg ønsket ikke at noen skulle få en gratis tur over fjellene. Etter kort tid fant jeg en behagelig flytsone, og da klarte jeg å holde den helt inn til mål.

Konkurrert mye i triatlon tidligere

Finstad er også en meget habil triatlonutøver, og har blant annet en 7-plass fra NM i triatlon.

– Jeg har egentlig ikke trent noe spesifikt mot terrengløp. Hovedsakelig har jeg drevet med triatlon, men i fremtiden er terrengløp noe jeg absolutt blir å prioritere. Jeg har konkurrert en del i triatlon, og har en god grunnform. Likevel har jeg en del å hente i de tekniske partiene, og kan forbedre meg mye. Det må jeg gjøre ved å holde fokus og ha kontinuitet, samt å kjøre rolige langturer uten å bli skada, sier bodøværingen som er bosatt på Setermoen.

Framover sikter han på flere løp, blant annet Tromsø Skyrace.

– Det blir nok noen rolige dager, men så blir det på an igjen. Jeg ønsker å holde den gode formen inn i sommeren. Det er et driv å presse seg selv hele tiden, og man ønsker å finne ut av hvor mye kroppen tåler.

Hard oppladning

Om fremtiden til Senja skyrace er han også svært positiv.

– Nei, du må ha gullfiskehukommelse for å drive på med dette. Men det er et supert arrangement.

Videre tilføyer hardhausen at han regner med å stille til start, også neste år.

Oppladningen til løpet i år var forøvrig av den harde sorten.

– Det ble rundt to timer søvn i telt utenfor startplassen hvor jeg sto opp i 4-tiden. Jeg var flere ganger inne på tanken når jeg hørte regnet og kjøre hjem igjen. Jeg er imidlertid glad jeg fullførte, avslutter vinneren med et glis.