Lørdag gikk Sans Senja Skyrace av stabelen.

I utfordrende forhold gikk fjell-løpet fra Fjordgård til Husøy, via Segla, Barden, Daven, Grytetippen, Keipen, Skarelvfjellet, Trælvikvatnan og Riven.

I eliteklassen var det et kjent fjes som kom først inn mot målstreken på Husøya, nemlig Eirik Haugsnes.

– Alt i alt en fin opplevelse

Etter å ha brukt ca. tre og en halv time på de 25 kilomterne, kunne vinneren fortelle om en fin opplevelse, til tross for hustrig vær med vind og regn.

– Det var friskt i dag. Det har regnet fra start til mål. Det var for så vidt greit på Segla og Barden, men så begynte det å bli vind på Gryteippen og Keipen. Jeg tenkte det skulle bli bedre på slutten, men det blir vel heller verre inn mot mål. Det var alt i alt en fin opplevelse selv om det var kaldt, sa Haugsnes noen minutter etter målgang.

Men både Haugsnes og alle andre som skulle løpe lørdagens løp, visste at værmeldingen ikke var den beste og var nok godt forberedt.

– Jeg var egentlig forberedt på at været kom til å bli sånn her. Jeg var innstilt på at det kom til å bli en våt dag, så det er bare å prøve å kle seg rett og gjøre det beste ut av det, sier Haugsnes.

Han synes etappen opp til Segla var den mest utfordrende.

– Det var veldig utfordrende i dag. Det var fryktelig sleipt. Det er selvfølgelig mange som har gått i løypen, men opp til segla var det vanskelig å få feste både opp og ned. Det har regnet hele uken og enormt i natt, noe jeg selv hørte når jeg var oppe i natt, forteller han.

Godt grunnlag

Haugsnes var langt mer aktiv tidligere og trappet ned for ikke veldig lenge siden.

Men med gode treningsøkter og godt grunnlag fra mange år med trening, holder han fortsatt et høyt nivå og er i god form.

– Jeg har spesialisert meg i flere år innenfor slike løp, men jeg har trappet ned nå som jeg begynner å dra litt på årene. Likevel klarer man ved godt treningsarbeid og kvalitetsøkter å opprettholde grunnformen som allerede er der, sier Haugsnes.

– Et kjempetilbud

Vinneren av årets eliteklasse har god tro på at Sans Senja Skyrace kan bli enda større i fremtida og spår at dette blir enda bedre allerede til neste år, spesielt om værgudene spiller på lag med arrangøren.

– Ultraen er jo et kjempetilbud. Jeg har ikke hørt hva konkurrentene i den sier om løypa. Det er klart at det er en annen dimensjon i dag på grunn av været. Det ville vært helt annerledes hvis det hadde vært bra vær og løperne kunne sett den flotte utsikten i løpet av konkurransen. I dag blir det rett og slett en kamp mot seg selv, i forhold til i godvær hvor man kan kose seg litt underveis. Det er to helt forskjellige scenarioer og jeg tror at neste år når vi får godvær blir det en helt annen opplevelse, sier Haugsnes med et glimt i øyet, og understreker at han håper at både Skyrace og Ultraen fortsatt blir en del av programmet til Sans Senja i fremtiden.

INTERVJU: Eirik Haugsnes ble intervjuet noen minutter etter målgang. Foto: Mathias Brobakk Nordgård