FK Senja vant 2-0 i kveldskampen og "Slaget om Gisundet". Etter kampen erkjente FIL-trener Alexander Samuelsen at det var en fortjent seier til vertene til slutt.

– Jeg synes Senja er god og jeg synes de er bedre enn oss i dag. Spesielt i førsteomgangen. Det er litt sånn ta og føle på fra starten av, men jeg synes de er hvassere enn oss i duellene, og det føles ut som de vil litt mer, sier han.

– I andreomgang synes jeg vi er bedre. Vi er god i sekstenmeterne, spesielt de første 20-25. Så får vi ikke sluttproduktet i boksen til Senja og klarer ikke skape det helt store sjansene. Senja forsvarer seg veldig bra og er meget god inne i egen boks, det må jeg si. Daniel Mikkelsen og Sondre Laugsand gjør en enorm kamp og tar alt av dueller inne i boksen. All honnør til dem, det er lov å skryte av motstanderen når de har vært god, sier en ærlig FIL-trener.

Misbrukte sjansen til utligning

Kampen kunne imidlertid blitt annerledes.

Etter 38 minutter blåste dommer Vegar Ballovarre for straffe til Finnsnes, etter at Øyvind Kildalsen handset inne i egen sekstenmeter.

Jonas Simonsen skulle egentlig ta straffen, men spiss-partner Vebjørn Grunnvoll hadde et sterkt ønske om å ta den, og fikk også lov til det. (se egen sak). Senja-keeper Erlend Henriksen reddet straffen og FIL fikk ikke den viktige utligningen til 1-1.

– Mål preger kamper og så lenge Senja leder 1-0, så passer kampbildet utrolig godt for dem med den kontringsstyrken og farta de har fremme. Da må vi hele tida passe på det og det ser vi kanskje de siste 20 minuttene hvor det blir mer rom når vi må ta noen sjanser og stå høyere. Det gir dem noen brudd når vi er litt unøyaktige og de får 2-0, oppsummerer Samuelsen.

– Senja blir med i toppen

Finnsnes-kaptein og ballsentral Jonathan Barlow har hatt en fantastisk sesong så langt. I kampen mot Senja så man tydelig at hjemmelaget var opptatt av å forstyrre FILs midtbanespiller så mye som mulig, og både Christer Johnsgård og Sebastian Jensen la mye press på han og var opptatt av å ta han ut så mye som mulig.

– Med gode prestasjoner av Barlow tidligere, så blir man litt straffet for at han blir litt mannsmarkert i perioder. Samtidig har vi jobbet med det og vært forberedt på at det kan skje. Det føler jeg vi ser i andreomgang hvor (Thomas) Aloyseous og (Fredrik) Lund kommer litt nærmere og blir mer involvert. Det handler om å utnytte det. Det er for -og motspill. Det er flere lag som kommer til å ønske å ta ut Barlow. Så god er han, sier Alexander Samuelsen.

FK Senja tok over ledelsen i 3.divisjon, avdeling 6 med seieren, og ligger syv poeng poeng foran Finnsnes som ligger på 6.plass før resten av lagene spillere senere denne helga.

– De har åtte kamper uten tap og er fortsatt på en bølge. Det er sterkt.

– Senja blir med i toppen. Vi har større problem med å tenke på det i og med at vi er syv poeng bak. All honnør til dem som har gjort en god jobb, og de vinner fullt fortjent i dag også, sier FIL-treneren.