Fredagens «landskamp» ble akkurat så tett og hard som forventet. Det skjedde egentlig ikke mye foran målene før etter halvtimen, da Senja gikk opp i 1-0.

Folkebladet-TV: Se høydepunkter fra kampen her

Christer Johnsgård som er tilbake i Senja-rekka slo en stikker til Sebastian Jensen som bare løp inn og slo ballen hardt opp i nett-taket forbi en sjanseløs FIL-keeper Fredrik Bakkelund.

Finnsnes fikk straffe ti minutter senere, og da var det mange som ventet på utlikning. Den kom imidlertid ikke da Senja-keeper Erlend Henriksen reddet mesterlig straffen fra Vebjørn Grunnvoll.. Bare sekunder før pause satte Sebastian Jensen ballen i mål igjen, og det endte med kraftig buing fra hjemmepublikumet da scoringen ble annulert, sannsynigvis for offside.

Christer er tilbake igjen

Så meldte Christer Johnsgård seg på scoringslista etter å vært ute av laget i flere kamper på grunn av en strekkskade i låret. Han satte pent inn inn 2-0 da Alexander Mikkelsen rev til seg ballen på høyresida og gikk inn og slo ballen inn til Johnsgård - et pent angrep og ei pen scoring.

Med dette har Senja slått Finnsnes i de to siste møtene, etter 2-1 seiren i NM-cupen i april. Men før dette oppgjøret er det Finnsnes som har vunnet de seks siste kampene. Det har alltid vært tette og harde kamper, største seieren hadde Finnsnes i april 2014 da grønntrøyene vant 3-1.

– Vi var best i dag

Daniel Mikklsen strålte da han ble intervjuet av Folkebladets medarbeider etter kampem.

– Sykt deilig å vinne en så viktig kamp, Hvis Junkeren avgir poeng på lørdag kan vi være helt i tabelltoppen. Uansett det resultatet ligger vi veldig godt an når vi nå tar ferie.

– Senja var klart best, og har to farlige spisser som er vi hadde problemer med å passe på, sa Jonas Simonsen etter kampen. Han sier FIL spilte bra før pause, men leverte en svak andreomgang.