Fredag kveld møtes FK Senja og Finnsnes IL til sesongens andre «Slaget om Gisundet». Dette blir lagenes siste kamp i 3.divisjon før de tar en måneds kampferie.

– Vi skal i alle fall prøve

Samuelsen har flere ganger denne sesongen pratet om utvikling og det å ta steg for steg, og laget har i stort sett alle kamper gått ut med en intensjon om å styre kampene og spille sitt spill. Det står han ved, og han forsikrer om at de kommer ikke til Senja for å legge seg lavt.

– Inngangen er ganske klar. Vi ønsker å fortsette i samme spor, det betyr at vi vil ta tak i kampen og styre premissene fra første spark. Så får vi se om vi er god nok. Det blir spennende. Vi vet at Senja er god, men nå får vi målt oss mot et av de beste lagene, sier FIL-treneren.

Han forventer at det blir tøft og at det fort blir «krig» og mye dueller.

– Men vi har lyst til å prøve, så er det spennende om vi klarer det. Det kan fort bli en krig, men da skal vi takle og håndtere det også. Vi vet det er vanskelig i disse oppgjørene, sier Samuelsen.

Han er imponert over det Senja har levert i det siste. Blåtrøyene står med 6-1-0 på sine siste syv kamper.

– Jeg er kjempeimponert over Senja, hvor det egentlig startet med 120 gode minutter mot TIL. De har vært outstanding i mange faser etter det. De vinner jevne kamper også, så det er mange dimensjoner som er bra hos dem, skryter han.

Står uten borteseier

En ting FIL har hengende over skuldrene før lokaloppgjøret, er at de foreløpig står uten borteseier. 0-3-1 viser statistikken på fremmed gress så langt.

– Jeg lever godt av å ikke ha en borteseier hvis vi vinner i morgen. Da må vi snu en trend, men jeg føler vi har vært god i mange bortekamper, selv om vi ikke har vunnet. Det er viktig å vinne borte også, så vi må gjøre noe med det. Men i disse kampene er det ikke så mye forskjell på hjemme og borte, mener Samuelsen.

Han føler de lærte mye av cupkampen borte mot Senja i vår, til tross for at de tapte.

– Vi lærte i andreomgang at man kan spille fotball på Islandsbotn også. Det har vi ikke klart ofte tidligere. Med ball fikk vi det til sist og det gir selvtillit, sier han.

Samuelsen har vært lenge i Finnsnes. Først som spiller, så assistenttrener og nå hovedtrener. Disse oppgjørene betyr alt, sier han:

– Det betyr alt, det er disse kampene du husker at du har vunnet. Det betyr så mye for klubben og omgivelsene rundt, og det er fantastisk at vi har disse kampene som skaper engasjement og entusiasme rundt begge klubber.

En ekstra gulrot er også pokalen som Folkebladet for første gang delte ut ved forrige oppgjør. Da var det Senja som tok den. Nå ønsker Samuelsen å vinne og ta pokalen «hjem».

– Jeg er selvfølgelig giret på det. Det er jo en ekstra kuriositet med oppgjøret. Vi har lyst at den pokalen skal komme hjem. Jeg har hørt rykter om at den kjeder seg på Senja. Det er mer underholdningsverdi å stå i skapet på Finnsnes, ler han.

Skadetrøbbel

Skadesituasjonen i FIL-stallen er ikke den beste. Den siste uka har flere «hanglet» og er usikker til kamp. Vebjørn Grunnvoll er en av dem, men blir mest sannsynlig klar. Jonas Simonsen, Jovan Radocaj, Thomas Aloyseous, Mathias Bendiksen, Sega Ngom og Joakim Nilsen betegnes alle som «usikker». Fra før av er Tobias Sørense, Jonas Klausmark, Jørgen Sæterbø Larsen og Benjamin Fjellstad Thomassen ute.

Med andre ord en lang liste, men siden det er en stor kamp, og den siste før ferien, kan noen av dem kanskje bite i seg smerten i 90 minutter på fredag, før en måned ferie venter.

PS: Folkebladet-TV sender kampen fra klokka 19.00, med intervjuer før, i pausen og etter kamp.

Statistikk

Innbyrdes siste 24 oppgjør mellom lagene (3.div, 2.div og NM-cup):

Senja 12 - Uavgjort 2 -  Finnsnes 10

59-43 fordel Senja i målforskjell

Siste 10 innbyrdes:

Senja 4 - Uavgjort 0 - Finnsnes 6

22-19 fordel Senja i målforskjell

Siste 13 på Senja Stadion:

Senja 6 - Uavgjort 1 - Finnsnes 6

32-23 fordel Senja i målforskjell

Siste 6 på Senja Stadion:

Senja 2 - Uavgjort 0 - Finnsnes 6

14-13 fordel Senja i målforskjell

Annen Fakta

FK Senja 2018-sesongen:

7-1-2, 22 poeng, 2.plass. 25-10 i målforskjell.

På hjemmebane: 3-0-2, 7-6 i målforskjell

Toppscorer: Christer Johnsgård, 4 mål

Finnsnes IL 2018-sesongen:

5-3-2, 18 poeng, 6.plass. 25-8 i målforskjell.

På bortebane: 0-3-1, 3-4 i målforskjell.

Toppscorer: Vebjørn Valle Grunnvoll, 10 mål

Kilder: nifs.no og fotball.no