Kun etter fire måneder i Oslo-klubben, fra januar til april i år, skifter hun nå klubb. Med unntak av noen treningskamper, spilte Normann kun én toppseriekamp for Lyn-laget. Når et tilbud om overgang til Stabæk dukket opp, tok det ikke lang tid før den duellstereke høyrebacken var å se i Stabækdrakt.

– Fikk ikke tillit

– Hva var det som fikk deg til å forlate Lyn såpass tidlig?

– Da jeg først ble kontaktet av Lyn, oppfattet jeg det som at jeg skulle være en forsterkning i spillergruppa. Men som tiden gikk, følte jeg ikke helt at jeg fikk den tilliten jeg ønsket av trenerne. Brikkene falt liksom aldri helt på plass. Konsekvensene av dette var at jeg da valgte Stabæk.

Når det gjelder selve overgangen fra Lyn til Stabæk, legger hun ikke skjul på at det har vært vanskelig å spille seg inn i start-elveren.

– Når du kommer inn i et nytt lag, som allerede har spilt noen serierunder, kan det være utfordrende å spille seg inn i troppen med det første. Det å ikke være med i oppkjøringen til sesongen gjør at man må bruke litt tid på å få spilt seg inn.

Ellers påpeker hun at selve overgangen har vært god.

– Det er høyere nivå på treningene, og jeg har gode forutsetninger for å utvikle meg i slike rammer. Selv om det går noen hakk raskere her, føler jeg at jeg matcher nivået på en god måte.

– Godt tatt imot

– Når det gjelder mottakelsen av spillere og trenere, er det ikke noe å utsette på. Jeg har fått mange nye venner, og trives i selskap med både trenere og spillere.

Likevel ønsker hun å trekke fram at dette gjelder både Lyn og Stabæk, og at det ikke var et enkelt valg å forlate Lyn. Når spørsmålet om samboeren hennes, Knut Jørgen Evensen, som forøvrig spiller på Stabæk sitt B-lag, hadde stor tiltrekningskraft til klubben, svarer hun kontant «nei.»

– Jeg legger ikke skjul på at det er morsomt å spille i samme klubb som han, men dette var ene og alene mitt valg.

Normann startet på en lektorutdanning i perioden som Lyn-spiller, me valgte å hoppe av studiet på grunn av mye reising. Hun har derfor heller planer om å ta lærerutdanningen på idrettshøyskolen til høsten.

– Fungerte ikke

– Det fungerte ikke å kombinere skole og trening på grunn av alt det obligatoriske oppmøte man måtte ha på skolen. Det ble vanskelig å rekke trening i tide, og dersom man hadde midtukekamp eller treningssamling, ble dette en utfordring. Jeg var nødt til å reise 30 minutter til og fra trening hver dag. Selv om jeg er vant med lange avstander hjemmeifra på Finnsnes, ble dette i lengden litt for mye.

Når det gjelder spilletid, har hun allerede fått noen minutter for Bærums-laget. Med to innhopp for a-laget, og fire kamper for b-laget, understreker hun at målet i første omgang er å få etablert seg i første-elveren. Selv om kontrakten kun varer ut året, har hun planer om å bli i Oslo noen år framover.