Det nienende Reistadrittet går av stabelen førstkommende lørdag, med både start og målgang ved Barduhallen på Setermoen.

Reistadrittet er også godkjent som seedingritt til det velkjente Birkebeinerittet, og er i så måte en fin måte for ryttere som vil forbedre sin seeding til Birkebeinerrittet.

Mobiliserer

Deltager-rekorden på Reistadrittet er fra 2015, og da hadde man 170 deltagere. I fjor var det 130 deltagere som syklet gjennom Bardu-terrenget.

Fire dager foran årets ritt, er antall påmeldte imidlertid godt under normalen.

– Så skal det sies at det vanligvis har brukt å vært 30-40 personer som har meldt seg på i løpet av de to siste dagene. Vi håper at det skjer igjen, sier Roy Steinar Hansen i Bardu IL sykkel.

Han oppfordrer folk til å melde seg på, og som arrangør mobiliserer de hardt inn mot helga for å få opp deltagerantallet.

– Det er først og fremst personlig kontakt med nøkkelpersoner i miljøer rundt omkring, og prøve å få dem til hjelpe med å få folk til å melde seg på, forteller Hansen.

Arrangøren prøver også å nå ut gjennom sosiale medier.

– Så er det en del folk fra uorganiserte miljøer som har deltatt tidligere og dem er det ikke så lett å få tak i. Så det går også mye gjennom facebook, forteller han.

Rekruttering

Det er flere klasser på Reistadrittet. De yngste mellom 11 og 14 år sykler en kortere løype på 16 kilometer. For de fra 15 år og oppover finnes det distanser på både 34 kilometer og 58 kilometer.

Hansen forteller at det alltid er aldersgruppa 40-50 år som trekker flest deltagere, og at det blir færre og færre lengre nedover i klassene.

– Hva tror du det kommer av?

– Det handler vel først og fremst om at det er kostbart med utstyr. Men på Reistadrittet kan de yngste delta med en helt kurant sykkel, understreker Hansen, som trekker frem konkurransen fra andre idretter som den største ufordringen når det kommer til rekruttering av nye terrengsyklister.

– Det er ikke lett å konkurrere mot fotball, løping og orientering. Det er mange tilbud rundt omkring, avslutter han.