Finnsnes 2 hadde besøk av Salangen lørdag ettermiddag.

I vindfulle forhold ble det etter hvert en jevn affære med sjanser begge veier og tøffe dueller.

«Jonas-samarbeid»

Etter at begge lag misbrukte sine sjanser i førsteomgangen løsnet det til slutt, og det var hjemmelaget som fikk hull på byllen.

Jonas Furøy gikk forbi to SIF-spillere og spilte perfekt gjennom til navnebror Jonas Alapnes. Sistnevnte satte ballen i mål via SIF-keeper Jørn-Ivar Kroken og FIL 2 ledet 1-0 til pause.

Molund Fjeldstad utlignet

Salangen skulle imidlertid få en god start på den andre omgangen.

Etter 51.minutter begynte FIL 2-stopper Joakim Sørstrøm å føre ball som bakerste mann. Det endte dårlig for hjemmelaget, da SIFs Adrian Molund Fjeldstad stjal ballen fra Sørstrøm, rundet keeper Fredrik Pedersen og utlignet kaldt og sikkert til 1-1.

– Det er to feil der. Den ene er at frisparket går til en spiller som er presset og den andre er at han skal sparke den bort med en gang der. Han irriterer seg nok selv over den, så den får vi ta læring av, sier FIL 2-trener Yngve Waller Nilsen.

Kontant heading

Hjemmelaget skulle imidlertid ikke få lide av det enkle baklengsmålet.

På en corner i det 69.minutt skulle seiersmålet komme. Tobias Kvalvik Henriksen svingte inn corneren på bakerste stolpe. Der dukket midtstopper Mikael Lange opp og stanget hjemmelaget opp i 2-1.

Salangen hadde en enorm dobbelsjanse på overtid, men alle tre poengene ble igjen på Finnsnes Idrettspark.

– Vi er godt fornøyd med det. Vi gir bort et mål, så vi burde jo hentet dette hjem. Alt i alt en tett og jevn kamp, men jeg synes vi er litt foran i både spill og sjanser, så jeg synes dette var fortjent totalt sett, sier FIL 2-trener Yngve Waller Nilsen etter kampen.

KAMPFAKTA:

4.divisjon, Troms

Finnsnes Idrettspark

Finnsnes 2 - Salangen: 2-1 (1-0)

Mål: 1-0 Jonas Alapnes (41), 1-1 Adrian Molund Fjeldstad (49), 2-1 Mikael Lange (68)

Gult kort: Svein-Håkon Bjørkli Jansen, Finnsnes 2. Adrian Molund Fjeldstad, Mustaf Mos Gulled, Iver Walør Sagerup, Salangen.

Dommer: John Magnus Nergård, Bøfjord IL