For etter at gjestenes Alexander Iveren fikk løpe uhindret inn på et gjennomspill på høyresiden gikk gjestene mot spillets gang opp i 1-0 ledelse. Men det gikk bare åtte minutter før Toms Metz satte pannebrasken til og brakte balanse. Etter det startet dagens bursdagsbarn Jonas Simonsen (26 år) i gang og scoret etter av sine tre mål i lørdagens oppgjør. Med det er Jonas oppe i fire mål denne sesongen, og virker å ha funnet tilbake til gamle takter etter at han ble bokført for tre scoringer denne lørdagen.

– Bursdagsgave til meg selv

Dagens mest blide FIL-spiller var Jonas Nikolaisen Simonsen, som vi traff med en blomsterbukett i armene som han hadde mott fra FIL.

– Den beste bursdagen har jeg vel gitt meg selv, kommer det fra 26-åringen som tidligere har bøttet inn mål for FIL, men som i år har slitt med å finne tilbake til sutt gamle jeg på fotballbanen.

I dag så vi plutselig en del av det Jonas er kjent for - smidige rykk i feltet, og en krigervilje som bare må ende med scoringer.

– Dette har vært en tung sesong til nå. Jeg har slitt siden før Junkeren-kampen med forskjellige skader, jeg begynner jo å bli litt gammel, kommer det.

– I dag var det deilig å få betalt for løpene mine, og dette er utrolig motiverende for meg.

- Vi tar nye steg hver gang

FIL-trener Alexander Samuelsen sa etter kampen at FIL har tatt nye steg for hver kamp i det siste, og var på lørdag et lag som gnistret av kampvilje.

KAMPFAKTA:

Finnsnes-Stålkameratene 7-1 (3-1)

Mål : 0-1 Alexander Iversen (21), 1-1 Toms Mezs (29), 2-1 Jonas Nikolaisen Simonsen (35),  3-1 Vebjørn Grunnvoll (45), 4-1 Mathias Bendiksen (46), 5-1 Jonas Nikolaisen Simonsen (49),  6-1 Jonas Nikolaisen Simonsen (66), 7-1 Vebjørn Grunnvoll (75)

Gule kort: Kim Rainer Haaberg og Petter Kvitnes, Stålkameratene

Dommer: Vegar Ballovarre, Skjervøy IK

Tilskuere: 80