Torsdag gikk Tinestafetten i Salangen av stabelen. Det hele foregikk ute på kunstgresset på Idrettsheia.

Med 42 påmeldte lag, var det over 300 elever som deltok på arrangementet, som ble arrangert av Salangen Skole.

– Dette ble veldig bra. Det var fantastisk artig, sier Vegard Bjørstad i arrangørkomiteen til Folkebladet.

Høyere deltagelse

Bjørstad forteller at årets deltagelse er høyere enn tidligere år.

– I år var Bardu Skole med her også, så det er litt flere enn det har vært tidligere, forteller han.

Av de 42 påmeldte lagene og over 300 deltagende løperne, var mange kommuner representert. Både Bardu, Lavangen, Salangen, Dyrøy, Ibestad og Gratangen var tilstede på Idrettsheia.

I tillegg til alle som deltok og var i aktivitet, var det flust av publikum og god stemning på tribunen.

– Resultatene ikke viktig

På Tinestafetten løper åtte personer på hvert lag, og selv om det er som i alle andre stafetter, nemlig å komme først i mål, er ikke resultatene så fryktelig viktig på et arrangement som dette.

– Det er jo idrettsgleden som er i fokus og det er ikke mye fokus på resultatene. På Tinestafetten så er det om å ha det artig og være i aktivitet, sier Vegard Bjørstad.

– Det er lavterskel med natursti, fotball og volleyball. Dette er på en måte noe alle synes er artig, sier han.

I tillegg til selve stafetten ble det nemlig arrangert forskjellige aktiviteter to og en halv time i forveien, med blant annet både fotball og volleyball.

– Da er alle aktivitetene i gang og derfra kan bare ungene og ungdommene gå rundt å gjøre det de har lyst til. Så henger det kart rundt omkring her, hvor de kan se og finne de aktivitetene de vil gjøre. Så akkurat det går egentlig av seg selv.

Tinestafetten skulle egentlig gå av stabelen tirsdag 5.juni, men arrangøren valgte å utsette det hele til torsdag 14.juni på grunn av det dårlige været. Torsdag var det strålende vær med gode temperaturer.

– Ja, jeg tror det var en klok beslutning. Det var ikke noe trivelig den tirsdagen det egentlig skulle være. 3 grader og «pessregn», det ville ikke vært noe særlig, sier Bjørstad.

Forksjellige skoler til topps

For 6.trinn var det Salangen Skole 6B som var raskeste lag. I 7.trinn var det Lavangen Skole som gikk til topps.

For 8.trinn var det Bardu Ungdomsskole Lag 1 som var raskest, mens Salangen Skole 9B var kjappest for 9.trinn.

I åpen klasse for barnetrinnet var det Salangen Skole som vant, mens i den åpne klassen for ungdomsskoletrinnet var det Elevetun Skole lag 1 som trakk det lengste strået.

JUBEL: Selv om ikke resultatene står først i fokus var det flere som kunne slippe jubelen løs når de kom først over målstreken. Foto: Mathias Brobakk Nordgård