Flere og flere supersjåfører vil kjøre

En drøy måned før bakkeløpet i Målselv fjellandsby arrangeres har en solid bukett deltakere meldt seg på. Og flere kommer.

GJENSYN Steffen Rudsengen kjører drifting og er i norgestoppen. Hans Mercedes ble en av ynglingene i bakkeløpet i Målselv fjellandsby i fjor, og han stiller også i år.  Foto: Anne Berit Reinsborg

INNEHAR REKORDEN Henning Solberg i sin VW Supercar med over 600 HK satte bakkerekorden ifjor på 1.45.27 i Målselv Fjellandsby i fjor.  Foto: Anne Berit Reinsborg

SPEAKER IGJEN Speakeren fra Gatebil, RallyVM og Eurosport, Per Christian Håveødegård er på plass i år også.  Foto: Anne Berit Reinsborg

sport

Rekorden i det 3,2 kilometer bakkeløpet i Målselv Fjellandsby ble satt i fjor av Henning Solberg som med sin hvite Volkswagen Supercar med over 600 HK ble klokket inn til tiden 1,45,27. Nå tror mange at Petter Solberg, som allerede er påmeldt vil kunne slå denne tiden, og det med god margin dersom han stiller med sin Volkswagen Polo. Men Bakkeløpets speaker Per Christian Håveødegård forteller at det også er en mulighet for at Petter stiller i Målselv med sin Subaru Impresa som han vant sitt første løp med så langt tilbake som i 2002. Håveødegård forteller at Petter Solberg faktisk ikke har deltatt i et ordinært norsk billøp siden.

– Han har deltatt i VM Rallycross i Norge, men ikke i en norsk konkurranse. Og selv om det enda er en drøy måned til den stor motordagen i Målselv Fjellandsby, kan Håveødegård vise til en forholdsvis fin bukett med startende allerede.

Mange gode navn allerede

Bror Danielsson fra Sverige har meldt seg på, og flerårig Norgesmester i bakkeløp Lars Morten Berntsen har varslet at han kommer.

– Vidar Jødahl som blant annet har verdensrekord på is over 300 meter har meldt seg på løpet. Han er et ikon innen gatebil og burning, og har en BMW med over 300 hestekrefter. Ole Johnny Pettersen fra Harstad stiller igjen opp med sin Camaro med 1250 hestekrefter, og Stian Lilleskog fra Hardanger med sin Granada på 800 hestekrefter stiller også.

Håveødegård forteller at det i tillegg har meldt seg mange sterke lokale sjåfører.

Som i fjor markeres Bakkeløpet i Målselv med flere arrangementer i Midt-Troms. På torsdag 18. juli blir det et såkalt 2-timersløp på bilcrossbanen ved Steilia, fredag blir det treff på Andselv med skikkelig dekkburning, og fredag blir det et såkalt Street Legal vegløp på rettstrekningen før stigningen til fjellandsbyen. Her er det om å få best kjøretid påden 20 meter lange strekningen.

Bakkeløpet starter klokken 10 lørdag 21. juli. De av publikum som vil se på må møte opp i god tid før vegen stenges.

PS: Folkebladet-TV skal sende direkte fra bakkeløpet