I fire hjemmekamper på rad har Tromsø IL satt opp buss til hjemmekampene fra Bardufoss, med stopp på Buktamoen, Tømmerelv og Nordkjosbotn, til svært gunstige priser.

Nesten tom buss mot VIF

På de to første kampene mot Kristiansund og Lillestrøm var bussen under halvfull, mens mot Vålerenga var det bare tre personer som benyttet seg av tilbudet. Og selv om 35 personer satt på bussen til kampen mot Rosenborg mandag kveld, har ikke passasjer-antallet vært så høyt som klubben ønsker. Nå er det usikkert om det blir satt opp buss på så veldig mange flere kamper.

– Det blir ikke til cup-kampen nå på torsdag (mot Vålerenga), og det blir neppe buss til kampen mot Odd 1.juli. Så hvis det blir flere ganger, så blir det i så fall ikke før til høstsesongen. Men det må vi gjøre en grundig evaluering på. Det går på kostnader og om det er gjennomførbart økonomisk, sier arrangementssjef i TIL, Cecilie Nøstvik, til Folkebladet.

– Hadde det vært som mot Rosenborg, med 35 personer på hver kamp, så hadde det vært veldig enkelt å videreføre. Nå må vi vurdere hva vi gjør videre, sier hun.

Blir buss til Glimt-kampen

Tilbudet med buss til Alfheim på elitseriekampene til TIL, var et prøveprosjekt for å se an potensialet. Selv om 35 personer mot RBK var bra, skulle Nøstvik og TIL ønsket at bussen ble helt full til en storkamp som det.

TIL leverte varene, som de stort sett har gjort på hjemmebane denne sesongen, og slo Rosenborg 2-1 i det som var en festaften på Alfheim. Gode prestasjoner og resultater gir normalt sett økende interesse og tilskuertall.

– Vi har opplevd nå at helt siden seriestart, så har tilskuertallet økt fra kamp til kamp. Laget har prestert bra og kampen i går var en fantastisk kamp for alle og en god opplevelse. Erfaringsmessig betyr dette noe for de kommende kampene. Så vi forventer helt klart flere tilskuere fremover, men hvor mange vet man ikke. Det avhenger av motstander, ferie og hvordan dag det er i uka og sånne ting. Det er mange variabler, sier Nøstvik.

En kamp det derimot kommer til å settes opp buss til, er kampen mot Bodø/Glimt 25.august.

– Det er en kamp vi har veldig lyst til å sette opp buss til, og det er Glimt-kampen 25.august. På den kampen blir det buss. Så får vi ta en vurdering på øvrige kamper i høstsesongen, avslutter hun.